PÄRNU LINNAVALITSUS ANDIS EHITUSLOA PÄRNU KOLMANDA SILLA EHITAMISEKS

Rajatav uus Pärnu sild Raba ja Laia tänava vahelisel joonel

Pärnu linnavalitsus otsustas välja anda ehitusloa Raba-Lai silla rajamiseks, silla ehitamisega on kavas alustada selle aasta sügisel ja saada sild valmis 2023. aasta suveks.

„Sõnadele järgnevad teod. Oleme asjaajamistega niikaugel, et varsti saab ehitama hakata,“ ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Linnavalitsus kavatseb lähinädalatel välja kuulutada riigihanke, et sügisel ehitamisega alustada. Silla tõenäoline valmimisaeg on 2023. aasta suvel.

Uue Pärnu silla asukoha tähistus Raba ja Laia tänava vahelisel liinil. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärast Raba-Lai silla valmimist, ligikaudu viie aasta pärast on plaanis ümber ehitada Kesklinna sild. Kuigi ajakirjanduses on kõlanud väiteid, et Kesklinna sillal lõpetatakse autoliiklus, ei vasta need tõele, vahendas Teet Roosaar, Pärnu linnavalitsuse meedianõunik. Sild ehitatakse ümber nii, et selle äärtes laieneb jalakäijate ja kergliiklejate ala, autotee jääb kahe sõidurea laiuseks.

Kosenkraniuse sõnul on kesklinna jalakäijasõbralikumaks muutmiseks arutatud erinevaid variante, kuid seda, milline saab olema Kesklinna silla ja selle ümbruse liikluslahendus, saab otsustada pärast Raba-Lai silla valmimist. Prognoosida võib, et Kesklinna silda hakatakse pärast Raba-Lai silla valmimist vähem kasutama, kuid autoliiklus jääb sinna siiski alles.

KU päevatoimetaja