TALLINNA PÄEVAL ESMASÜNDINULE KINGITUSEKS HÕBELUSIKAS

Tallinna päeval 2021 esmasündinu Kristian

Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik õnnitleb Tallinna päeval esmasündinut ja kingib talle traditsioonilise hõbelusika.

Tiit Terik kirjutamas õnnitluskaarti Tallinna päeval esimesena sündinud lapsele. Foto: Jukko Nooni

Igal aastal saab esimene Tallinna päeval sündinud laps linnavolikogu esimehelt kingiks hõbelusika. Täna oli esimeseks tulijaks 3750 grammi kaaluv ja 53 sentimeetri pikkune poiss, kes sündis mõni minut pärast kella viit hommikul Pelgulinna sünnitusmajas. Vastne ilmakodanik on perele esimene laps ja saab nimeks Kristian. Linnavolikogu esimees Tiit Terik õnnitles värskeid lapsevanemaid. „Kasva vanemate rõõmuks ja kodulinna uhkuseks,“ tervitas Terik väikest tallinlast.

Tallinna päeva esmasündinu õnnitlemise tava on aastakümneid väldanud kaunis traditsioon. Kehtivate piirangute tõttu jõuavad hõbelusikas ja õnnesoovid pereni kontaktivabalt.

Tallinna päeva tähistatakse 15. mail. Sellega meenutatakse Tallinnale Lübecki linnaõiguste andmist 1248. aastal. Tähtpäeva eesmärk on väärtustada linna ajalugu ja tallinlaseks olemist, tutvustada pealinna tänapäeva ja minevikku nii Eestis kui ka mujal maailmas.

KU päevatoimetaja