TÕNIS MÖLDER: PALUME, ET AITAKSITE SILMAPAISTVAID KESKKONNAHOIDJAID TÄNADA

Avanevate pungadega maikuu õunapuu ja õunapuuõie kujuline keskkonnamärgis. Foto: Külauudised

Vaatamata koroonakriisist tingitud ülemaailmsele ebakindlusele tehti läinud aastal Eestis keskkonna heaks palju tähelepanuväärset. Nüüd on aeg need tublid ettevõtted, ühingud või inimesed Aasta Keskkonnateo ning Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte konkursile esitada.

Aasta Keskkonnategu 2020 on konkurss, kuhu oodatakse laiemalt keskkonna heaks tehtut, mis innustab ja on eeskujuks. „Soovime need head teod Eestimaa pealt üles leida, neid vääriliselt esile tõsta ning tunnustada. Selleks palume, et aitaksite meil kõiki silmapaistvaid keskkonnahoidjaid tänada,“ kutsus keskkonnaminister Tõnis Mölder lennukaid ettevõtmisi märkama.

Aasta Keskkonnateole saavad kandideerida nii ettevõtted, ühingud, eraisikud kui ka asutused. Esitada võib enda projekti või esile tõsta kedagi neist, kes võiks olla auhinna vääriline. Tegu peab olema uudne ja mõeldud laiemale avalikkusele. Viimaste aastate parimad teod on otseselt suunatud looduse heaks ja keskkonnateadlikkuse kasvuks. Näiteks mullune üldvõit ning 5000 euro suurune preemia läks AS-le Eesti Teed projekti “Mürgivaba teehooldus Saaremaal” eest.

Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte konkursile on oodatud kõik väikesed, keskmised ja suured ettevõtted ning organisatsioonid, kes oma 2020. aasta tegevuses senisest enam keskkonnaga arvestasid. Eesmärgiks on tunnustada neid ettevõtteid, kes on olemasolevat tegevust, tootmist või toodangut muutnud loodust säästavamaks ja ka neid, kes on tulnud välja uuenduslike lahenduste ja toodetega.

„Keskkonnasõbralikud lahendused on hea näide, kuidas muuta keskkonnaprobleemid hoopis võimalusteks,” lausus Mölder.

Osaleda saavad kõik era- ja avaliku sektori organisatsioonid ja ettevõtted, kes on 2020. aasta jooksul tegutsenud keskkonda arvesse võttes.

Mõlemale konkursile saab kandideerida 10. maist kuni 18. juulini keskkonnatunnustuste kodulehel www.keskkonnatunnustused.ee

Oma panuse konkursi parimate selgitamisel saab anda igaüks sest augustis tuleb hääletus, kus selguvad rahva lemmikud. Parimaid autasustatakse suurel keskkonnagalal novembris.

Aasta Keskkonnateole on Keskkonnaministeerium välja pannud auhinnafondi, mille suurus on kuni 5000 eurot.

Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte võitja saab Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel investeerida oma keskkonnasõbralikkuse arendamisse veel 35 000 eurot. Eesti konkursi võitjatel ja tunnustatutel on võimalus osaleda ka Euroopa keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursil (European Business Award for the Environment).

Lisaks on kõikidel võitjatel õigus kasutada keskkonnamärgist, et näidata oma head tööd ka teistele. Seda õunapuuõie kujulist märgist võib kasutada näiteks kirjaplangil, trükistel ja toodete/teenuste reklaamimisel.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap