EESTI VABARIIGI 103. AASTAPÄEVA TÄHISTAMINE VILJANDIS

Johan Laidoneri monument Viljandis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Viljandis algab Eesti Vabariigi 103. aastapäeva tähistamine 24. veebruari hommikul kell 10.00 tänujumalateenistusega Pauluse kirikus, kus teenivad Viljandi linna kristlike koguduste pastorid ja orelit mängib Tuuliki Jürjo. Tervituse ütleb Viljandi linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder ja kõne peab koguduse vaimulik Allan Praats.

Kell 11.15 järgneb iseseisvusmanifesti ettelugemine kohtumaja juures ja 11.50 pärgade asetamine Laidoneri monumendile.

Keskpäevast 14.00-ni toimub aastapäeva tähistamine Vabaduse platsil. Perepäeval saab tutvuda jõustruktuuride väljanäituse ja nende masinatega, tegutseda töötubades, sõita hobuvankriga ning osa saada Viljandi Kunstikooli kunstiaktsioonist. Elava muusikaga astuvad Vabaduse platsi laval üles Zetod oma uuelt albumilt pärit kavaga „Traadidla“.

Peep Tobrelutsuga võib liituda kell 12.45 startivale loodusretkele, mis algab Ilmapuu juurest ja kulgeb teekonnal: Ilmapuu, Kirsimäed, Kaevumägi, rippsild, Filosoofide allee. Lossimägedes Filosoofide alleel ootab nii retkel osalejaid kui ka kõiki teisi huvilisi ja jalutajaid heliinstallatsioon „Helisev Mets“.

Päeva tipp-sündmuseks kujuneb pidulik linna aastapreemiate üleandmine, mis seekord on eelnevalt salvestatud ja vaadatav vaid interneti vahendusel veebiaadressidel viljandi.ee ja sakala.postimees.ee.

Korraldajal on õigus teha sündmuse kavas muudatusi.

KU päevatoimetaja