SUURIM KOOLITOITLUSTAJA OTSIB IDEAALSE KOOLILÕUNA RETSEPTI

Koolitoitlustaja küsib. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Koolitoitlustaja Daily ootab inimestelt koolitoiduks sobivaid retsepte, millest parimate järgi valmivad ühes kodumaiste kuulsuste retseptidega koolitoidud kevadise „Tähed taldrikus“ kampaania raames.

„Koolitoit on teema, mis annab alati põhjust elavaks vestluseks nii ammu kooli lõpetanud täiskasvanute kui ka praegu koolis käivate laste seas. Mõned jagavad oma iidseid mälestusi, teised aga teevad ettepanekuid menüümuudatusteks. Annamegi nüüd soovijatele võimaluse näidata, milline peaks üks ideaalne koolilõuna olema,“ selgitas Daily kaubamärgi all koolitoitlustust pakkuva Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.

Endriksoni sõnul peab koolitoit olema ühtaegu nii toitev, täisväärtuslik kui ka tervislik

Saadetud retseptide seast valivad Daily koolikokad ja tootearendajad välja kolm retsepti, mille järgi valmistatud lõunasöögid jõuavad koolilaste toidulauale maikuus toimuva üle-eestilise projekti „Tähed taldrikus“ raames. Kolmel aastal toimunud projektist on osa võtnud näiteks Kristel Aaslaid, Inger, Saara Pius, Jalmar Vabarna, Nikolai Novosjolov ja Karl Robert Saaremäe, kelle lemmikretseptide järgi Daily koolisööklates nädala jooksul koolilõunaid on valmistatud. „Lapsi on rõõmustanud armastatud eestimaalaste köögivilja-kikerhernekarri, roheline püreesupp, värvilised supertoidud ning erimaade kulinaarsed katsetused kana tikka masalast panna cottani,“ tõi toitlustaja näiteid võimalikest roogadest koolimenüüdes.

Endriksoni sõnul peab koolitoit olema ühtaegu nii toitev, täisväärtuslik kui ka tervislik. Kuna Daily koolisööklates ei kasutata maitsetugevdajaid sisaldavaid maitseaineid ega valmistata poolfabrikaattoodetega ega ka puljongi-, supi- või kastmekontsentraatidega sööke, siis need koostisosad soovitab toitlustaja retseptidest välja jätta.

„Järgmisesse vooru jõudmise tagavad kindlasti värskest lihast ja kalast valmistatud supid, praed ja pajaroad. Maitseainetena võiks eelistada soola, pipart, loorberit ja teisi naturaalseid ürte.

Samas ei pea retseptiautor üleliigselt muretsema, sest kõik valitud retseptid käivad kindlasti läbi ka meie tootearendajate käest, et lasteni jõuaks energia- ja toitainete sisalduse poolest riiklikult kehtestatud nõuetele vastav kõhutäis,“ avaldas Endrikson.

Daily esindaja soovitab lisaväljakutsena proovida retseptis toodud roog mahutada ka koolitoidule kehtestatud 1 euro suuruse päevaraha sisse.

Koolitoitlustaja ootab põnevaid retsepte kuni 15. veebruarini aadressile menyy@daily.ee või Daily Tuleviku Koolitoit Facebooki lehe sõnumitesse.

KU päevatoimetaja