30 AASTAT RAKVERE LINNA OMAVALITSUSLIKU STAATUSE TAASTAMISEST

Mõne aasta pärast on ilmselt Rakvere Keskväljaku äärde Tsentrumi hoone asemele püstitatud OG Elektra multifunktsionaalne pilkupüüdev hoone. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kolm aastakümmet tagasi, 24. jaanuaril 1991, taastati Rakvere linna omavalitsuslik staatus.

„Omavalitsusliku staatuse taastamisega oleks Rakverel justkui kaks sünnipäeva, sest linnaõigused saime juba 12. juunil 1302. Seda kuupäeva tähistame ikka sünnipäevana ja linnapäevade raames,” ütleb Rakvere linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Kristel Mänd.

Rakvere linnapea Triin Varek kinnitab, et Rakvere on edumeelne ja kiiresti arenev linn, kus jätkuvalt panustatakse elukeskkonna parendamisesse ja tehakse olulisi investeeringuid nii maksumaksja raha kui Euroopa tõukefondide toel. Ka alanud aasta toob linnaruumi uusi arenguid: töö- ja tehnoloogiakeskuse ehitus kõigile linna põhikoolide õpilastele, tänavavalgustuse mastaapne uuendus, liikluskorralduse muudatus Vabaduse ringil ja riik hakkab ehitama riigigümnaasiumit. Paari aasta pärast on laguneva Tsentrumi hoone asemel ilmselt tänu suurele erainvesteeringule OG Elektra poolt multifunktsionaalne, tänapäevane uus, pilkupüüdev hoone. Linn on palju panustanud ka teenuste arendamisesse ja eriti sotsiaalvaldkonnas.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap