ANTS VÄLIMÄE NIMETATI TORI VALLA KULTUURIKESKUSE DIREKTORIKS

Ants Välimäe. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Alates esmaspäevast, 25. jaanuarist töötab Tori valla kultuurikeskuse direktorina Ants Välimäe, kes viimati juhtis Paikuse osavallas Seljametsa muuseumi tegevust muuseumi pedagoog-varahoidjana, kuid viljepõllul on ta mitmetes ametites olnud tegev juba ümmarguselt 35 aastat.

Ametisse astunud kultuurikeskuse direktor on lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli ning Viljandi Kultuurikooli kultuuritöötaja ja -lavastaja erialal. Kultuurinõunik-manageri erialal on saadud diplom cum laude.

Viljevallas alustas Välimäe toimetamist Soontagana kolhoosi kultuuritöö organisaatorina. Ta on töötanud Õisu rahvamajas kunstilise juhina, Imavere vallavalitsuses kultuurinõuniku ja abivallavanemana ning sama vallavolikogu esimehena. 18 aastat möödusid Eesti Piimandusmuuseumit juhtides ja 2019. aasta septembrist alustas ta Seljametsa Muuseumi pedagoog-varahoidjana, kellena töötas kuni Tori valla viljetööle asumiseni. Välimäe on asutanud ja juhtinud erinevaid mittetulundusühendusi, vedanud erinevaid harrastusteatrite- ja teisi kultuuriprojekte – osaledes innukalt kultuurimaastikul isetegevuslasena, korraldajana, ringijuhina, ettevõtjana, loojana ja esitajana, planeerija ja majandajana, palgalisena või vabatahtlikuna, nii otsustajana kui otsuste elluviijana.

Välimäe tegevust on Muinsuskaitseamet hinnanud teenetemedaliga ja Maaeluministeerium hõbedase teenetemärgiga. Ta on Kultuurkapitali aastapreemia Järvamaa Kultuuripärl 2015 omanik.

Aprillis viiekümneviieseks saav Välimäe kuulub Isamaa Erakonda alates aastast 1999.

Tema hobidest on teada huvi teatri ja muusika vastu, muu hulgas laulude loomine ning laulmine. Aastal 2018 ilmus Ants Välimäe luulekogu “Pilk üle õla”. Tema abikaasa on muusikapedagoog ja samuti kultuurikorraldaja. Ta on viiele lapsele isa ja viiele lapselapsele vanaisa.

Andmed Tori valla kodulehelt ja ajalehest Paikuse Postipaun.

KU päevatoimetaja