USA SAATKONNA TÖÖTAJAD TEGID JÕULUKINGITUSE SILLAMÄE LASTELE

Foto: U.S. Embassy Tallinn Marines

Ameerika Ühendriikide saatkond Tallinnas andis neljapäeval, 7. jaanuaril üle kingitused kahekümnele lapsele Sillamäe avatud lastekeskusest Kodusoojus. See on kaheteistkümnes kord, mil saatkond korraldab avatud lastekeskuse pühadekingituste kogumise, koostöö algas juba 2007. aastal.

Kinkide kogumine on osa Ameerika Ühendriikide merejalaväe traditsioonist „Mänguasjad lastele/Toys for Tots“on iga-aastane heategevuskampaania, mille käigus soetavad vabatahtlikud saatkonna töötajad ja nende pered kingitused oma vahenditest.

“Sellised kogukonnad nagu Sillamäel, on suurpärased partnerid ning võõrustajad, kui saatkond töötab Ameerika Ühendriikide ja Eesti sidemete tugevdamisel. Saatkonna töötajatel on hea meel, et saame seda pühadetraditsiooni jätkata,” ütles saatkonna pressiesindaja Mark Naylor.

Sel aastal ei olnud COVID-19 piirangute tõttu võimalik kingitusi üle anda traditsioonilise tseremooniaga. Kõik 20 kingipakki antakse keskuse direktori, Vadim Orlovi poolt üle individuaalselt, nii nagu piirangud seda võimaldavad.

“Tõelised sõbrad jäävad meie kõrvale ka rasketel aegadel. Lastele on väga tähtis tunda, et neid ei ole unustatud. Oleme USA saatkonnale kingituste eest tänulikud. Koos suudame ületada kõik raskused,” ütles Orlov. Tema sõnul on keskuse lapsed ise igale saatkonna kingitegijale valmistanud inglikujulised jõuluehted.

Saatkonna kingi-initsiatiiv on osa programmist „Mänguasjad lastele,” mis sai alguse 1947. aastal Los Angeleses ning selle algatajateks olid major Bill Hendricks ja USA merejalaväe reservväelased. Toona koguti kokku ning kingiti lastele vähekindlustatud peredest ligi 5000 mänguasja. Peale edukat starti kinnitati programm 1948. aastal üleriigiliseks heategevuskampaaniaks. Sellest ajast korraldatakse heategevuskampaaniaid, mille eesmärgiks on tuua rõõmu ja soojust vähekindlustatud laste jõulupühadesse. USA merejalaväekorpus on jätkanud seda tublit traditsiooni, mis on juba rõõmustanud miljoneid lapsi.

KU päevatoimetaja