PÄRNU NÜÜDISMUUSIKA PÄEVADEL TEGELDAKSE MIKROTONAALSUSEGA

Tallinna Uue Muusika Ansambel. Foto: Rene Jakobson

Mikrotonaalsus on helisüsteemi omadus sisaldada mikrointervalle. Mikrotonaalsuse mõistet kasutatakse ka üldmõistena helisüsteemide kohta, mis sisaldavad võrdtempereeritud häälestuses pooltoonile taandumatuid intervalle.

2021. aasta Pärnu Nüüdismuusika Päevade kavas on sümpoosion, kontsert ja töötuba. Sümpoosionil peavad ettekande ameerika mikrotonaalse muusika ühingu un-twelve liikmed Stephen Weigel, Paul Erlich ja Douglas Blumeyer ning Eesti üks olulisemaid mikrotonaalsuse uurijaid Hans-Gunter Lock.

Pärnu Uue Kunsti Muuseumis toimuval veebikontserdil kõlab valik mikrotonaalseid heliteoseid Tallinna Uue Muusika Ansambli esituses.

Pärnu Nüüdismuusika Päevade töötoas uuritakse võrdtempereeritud 22-helisüsteemi ning valmistatakse ette kontsert-etendust LUDUS MICROTONALIS.

Pärnu Nüüdismuusika Päevad 2021 toimuvad Eesti Arnold Schönbergi Ühingu, Ameerika mikrotonaalse muusika ühingu un-twelve, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi, Repoo Ensemble (Pärnu Ooper), Tallinna Uue Muusika Ansambli, Pärnu Keskraamatukogu, Pärnu Uue Kunsti Muuseumi, Pärnu Koidula Gümnaasiumi, Kultuuriministeeriumi, Kultuurkapitali ja Pärnu linna koostöös.

Seoses koroonaviiruse põhjustatud epidemoloogilise ohuolukorraga toimuvad kõik Pärnu Nüüdismuusika Päevade 2021 üritused onlain aadressil.

KU päevatoimetaja