VASTSELIINAS AASTA SPORDIOBJEKTIKS TUNNISTATUD HOKIVÄLJAKUL LIIGUTAKSE UISKUDEL

Vastseliina uisuväljak. Foto: Vastseliina hokiklubi

Alanud aasta esimese pühapäeva õhtul toimunud Eesti Olümpiakomitee auhinnagalal „Spordiaasta tähed 2020” kuulutati Vastseliina hokiväljak aasta spordiobjektiks, kus saab harrastada vähem kui viit spordiala ja mis nüüd on juba nädalapäevad uisutajate päralt.

Olümpiakomitee uue konkursi “Aasta spordiobjekt 2020” võitjate selgitamisega sooviti juhtida tähelepanu sportimispaikade kättesaadavusele ja olulisusele sporditegevuse edendamisel elanikkonna hulgas. Hinnati spordiobjekti terviklikkust, sealhulgas kvaliteeti, innovaatilisust, erivajadustega inimeste ligipääsu, esteetilist sobivust ümbritsevasse keskkonda, ehitise funktsionaalsust ja ökonoomsust ja paljusid teisi asjaolusid. Laureaadid valiti välja kahes kategoorias: spordiobjektid, kus saab harrastada viit ja enamat spordiala; ja, kus saab harrastada vähem kui viit spordiala.

Vastseliina hokiväljak valmis suuresti hokiklubi juhendaja Taavi Tuvikese innukal eestvedamisel mullu novembri alguseks. Rajatist rahastati Võru valla eelarvest ja Regionaalsete Investeeringute Programmist. Kogu maksumuseks kujunes umbes 210 000 eurot

Väljakule laotatud spetsiaalne akrüülkatend Durflex 200 SP Roller Professional on rullspordi võistlustasemel harrastamiseks ainulaadne materjal Eestis, mida mujal kodumaal pole veel kasutatud. Taoline kate võimaldab tegelda ennekõike rulluisuhokiga, aga saab mängida ka korvpalli, milleks on muretsetud kolm korvpallikorvi komplekti. Samuti on olemas ratastel nihutatavad jalgpalliväravad. Kate sobib ratastoolis liikuvatele invasportlastele.

Vastseliina gümnaasiumi territooriumil asuvale multifunktsionaalsele spordiväljakule asuti jääd valama lõppenud aasta viimastel päevadel. Hokiklubi Facebooki lehe vahendusel on olnud olulised tegemised pidevalt teada antud. Uusaasta esimesel päeval sadas tublisti lund. Saju lõppedes roogiti lund. Peale puhastustööd siluti jääd. 3. jaanuariks oli plats uisutamiseks valmis!

KU päevatoimetaja