TORI VALLAS JUMALATOSIN INIMEST ALLA TOSINA TUHANDE

Sindi linn on nelja ühinenud omavalitsusega Tori vallas rahvaarvukuselt jätkuvalt kahanevas trendis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Mullu kasvas Tori valla rahvaarv enam kui paarisaja võrra, ulatudes aasta lõpuks 12 tuhande lähedale. Käesoleva aasta alguse seisuga on Tori vallas 11989 elanikku.

2020. aasta 1. jaanuari seisuga elas vallas 11879 inimest. Aastaga suurenes elanikkond 1%. 18 asula elanikkond kasvas, 19 asulas kahanes ja kaheksas asulas jäi elanike arv võrreldes eelmise aasta algusega samaks. Kasvas ka valla täpsusega elanikuks registreeritute hulk.

Are, Tori ja Sauga aleviku ning Sindi linna elanike arv aga kahanes

Tammiste küla elanikkond jätkab jõudsalt kasvamist – 2020. aastal ületas küla elanike arv 1700 ning kasvas aasta jooksul 8% võrra. Eametsa küla elanike arvu kasv veidi pidurdus, kuid oli siiski aastas 5%.

Endiste keskuste – Are, Tori ja Sauga aleviku ning Sindi linna elanike arv aga kahanes 2020. aastaga.

Ühinenud Tori valla ajaloos ületas elanike arv esmakordselt 11 900 piiri 1. juunil 2020. Võrdluses tunamulluse aastaga jäi toona elanike arv aasta kestel praktiliselt muutumatuks: 2019. aasta alguses oli 11875 ja 2020. aasta 1. jaanuariks vaid nelja võrra suurem – 11879.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

LÄÄNE-HARJU RAHVAARVU KASVAMINE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap