LÄÄNE-HARJU RAHVAARVU KASVAMINE

Foto: Lääne-Harju vallavalitsus

Lääne-Harju vallavalitsuse teatel on rahvastikuregistri andmetel alanud aasta esimese päeva seisuga vallas 12 780 elanikku. 2020. aasta jaanuari alguses oli elanikke 12 650. Möödunud aastal suurenes Lääne-Harju valla rahvaarv igas kuus, väljaarvatud juunis.

Eelmise aasta detsembrikuus sündis vallas 12 last – 8 poissi ja 4 tüdrukut. Aasta viimasel kuul suri 15 inimest. Uusi elanikke saabus 101 ning lahkus 58 elanikku.

Kokku sündis vallas 2020. aastal 122 last, mis on suurim arv alates Lääne-Harju valla moodustamisest. Kõige rohkem lapsi on sündinud Paldiski linnas, järgnevad Laulasmaa, Klooga ja Ämari alevikud. Rõõmustava trendina märgitakse, et valda kolib nooremat rahvast, sh ka väiksematesse küladesse nagu näiteks Kersalu, Änglema, Määra, Ohtu, Põllküla ja Metslõugu.

KU päevatoimetaja