Pildigalerii: KIRJANDUSTÄNAVAL VÕIS KIRJANIKELE PIHTIDA

Kadriorus toimunud Kirjandustänava festivalil. Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

Läinud laupäeval Kadriorus toimunud Kirjandustänava festivalil tegi Eesti Rahvusraamatukogu esmakordselt katset kirjandusliku pihitooli algatusega. Päeva jooksul said soovijad eralduda festivalimelust eesriietega varjatud nurgakesse ja vestelda anonüümselt kirjanikega.

Külastajatega ajasid kirjandusjuttu Triin Soomets, Wimberg ja Karl Martin Sinijärv. Kirjanike sõnul tuli kõnelema üllatavalt palju inimesi ning ka nende jutud olid väga erinäolised. Küsiti raamatusoovitusi, ent taheti ka ise rääkida hiljuti loetud raamatutest. Küsiti nõu ja arutleti niisama. Mõned tulid koos lastega ja kõige kaugem külaline oli Hollandist – kusjuures rääkis selges eesti keeles.

„Ilmselt on elavat otsesuhtlemist inimestele ikkagi vaja,“ ütles Karl Martin Sinijärv. „Ja pihitooli mõningane anonüümsus teeb tundmatuga jutuajamise lihtsamaks. Sellist vestlusvormi võiks teinekord veel välja pakkuda, näib, et meeldib. Inimesed saavad midagi südamelt ära ja kirjanikud uue kogemuse.“

Lisaks kirjanduslikele ülestunnistustele pihitoolis sai Rahvusraamatukogu alal laenata välkraamatukogust raamatuid, kuulata arutelusid raamatute digiväljunditest ja raamatukogude tulevikust ning tutvuda tuleviku raamatukogu näitusega.

KU päevatoimetaja