SPORTLIKUMAD OMAVALITSUSED SELGUVAD EESTIMAA SÜDAMES

Illustreeriv pilt. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eesti sportlikumad omavalitsused selguvad 22.-23. augustil Paides, kus 45. korda toimuvatele võistlustele oodatakse ligi 2000 võistlejat poolesajast omavalitsusest.

Võisteldakse kümnekonnal alal ja võitjad selguvad nii linnade kui valdade arvestuses. Kavas on kergejõustik, meeste võrkpall, naiste võrkpall, tennis, petank, orienteerumine, jalgrattakross, mälumäng, köievedu, kettagolf ja trikitõukeratta võistlus. Lisaks selgitavad kombineeritud võistlusel omavahel paremaid omavalitsuste juhid.

Kõige osavõturohkem ala on kergejõustik, kus kahel päeval võistlevad 450 sportlast. Orienteerumine, mis sedakorda toimub kahel päeval (sprint ja sprinditeade), toob Paide tänavatele ja lossimägedesse 250 huvilist. Jalgrattakrossi starti oodatakse pea 200 sportlast. Esmakordselt kavas oleva trikitõukeratta võistlusel osalevad 45 huvilist.

Meeste võrkpallis alustab pallilahinguid 23 võistkonda, naiste võistkondi on 19. Osavõturohke on mälumäng, kus laudade taha istub 30 viieliikmelist võistkonda ning petank 32 trioga. Köieveos, kus mullust esikohta tuleb kaitsma Rapla võistkond, osaleb üheksa omavalitsuse võistkonda. Tennises oodatakse vastvalminud väljakutele 13 võistkonda.

Esialgsete plaanide järgi pidid 45. Eesti omavalitsuste suvemängud toimuma 11.-12. juulini, kuid koroonaaeg asetas võistluste toimumise kahtluse alla. Lõpuks otsustati spordipidu korraldada augustikuu teises pooles.

Eelmisel suvel Tartus toimunud 15. Eestimaa suvemängudel võitis omavalitsuste jõuproovi linnadest Tartu, suurtest valdadest Rae, väikestest valdadest Kiili.

Selle aasta suvemängude ajal selguvad ka Eesti meistrid, sest 23. augustil on Paides kavas Eesti meistrivõistlused kiikingus.

Eesti omavalitsuste suvemängud korraldab Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Paide Linnavalitsuse ja Järvamaa Spordiliiduga.

KU päevatoimetaja