RAHVAÜLIKOOL ALUSTAS ÕPPEAASTAT TUNNUSTUSTEGA

Aasta õppija Kaie Terasmaa. Foto: Maarja Keba

Esmaspäeva õhtul tähistas Tartu Rahvaülikool õppeaasta algust tunnustusüritusega botaanikaaias. Kuulutati välja aasta õppija, aasta õpetaja, eritunnustustena aastate lillelised õppijad ja aasta õppematerjalide koostaja.

· Aasta õppija on Kaie Terasmaa. Tänavune aasta õppija on läbi aastate osalenud keelte, tarbekunsti, käsitöö, aianduse, kokanduse, ilu ja liikumiskursustel ja omab kustutamatut õppimisrõõmu. Tunnustuse kättesaanuna tõttas ta rahvaülikooli itaalia keele tundi.

Aasta õpetaja Eva Krivonogova. Foto: Maarja Keba

· Aasta õpetaja on Eva Krivonogova, kes on Tartu Rahvaülikoolis õpetanud keraamikakursuseid 2003. aastast. Tema tavakursustel on osalenud üle 1200 õppija, kelle valminud töödest saaks majatäie näituseid. Eva õpetab oma kursustel vajadusel mitmekeelselt, oskab kaasata erivajadustega õppijaid ja arvestab õppija individuaalset taset. Ta on rahvaülikooli töös tõestanud end andekana mitmes valdkonnas, täiendab end pidevalt ja lööb kaasa keraamikute erialategevustes. Eva Krivonogova on Tartu Kunstnike Liidu liige.

Aksel Lõbu, aastate lilleline õppija Mare Evard, lilleseade koolitaja Leili Alaoja-Rein. Foto: Maarja Keba

· Aastate lillelised õppijad on Mare Evard, Ester Luik ja Ülle Vardja, kes on aastaid õppinud rahvaülikooli lilleseade kursustel ja on alati kaasa löömas, kui mõne ürituse või asutuse jaoks lilleseade väljapanekut luuakse.

Aasta õppematerjalide koostaja, keelte koolitusjuht Terje Kruusimaa. Foto: Maarja Keba

· Aasta õppematerjalide koostaja on keelte koolitusjuht Terje Kruusimaa. Tema eestvedamisel, koostöös rahvaülikooli keelteõpetajatega, valmivad õpikud, töövihikud ja juhendmaterjalid eesti keele õpetamiseks täiskasvanutele tasemetes, kus seni piisavalt materjale pole.

Tunnustatutele anti üle tänukirjad, lilleseade õpetaja Leili Alaoja-Reinu poolt loodud lillekimbud ja kingitused.

KU päevatoimetaja