„+ENERGIA NÄDAL” VÕRUS

Täna, 17. augustil algab keskkonnateemaline kogupere festival “+Energia nädal”, mis koondab enda alla erinevad keskkonnateemad, nt veekaitse, energiatõhusus, mobiilsus ja liigirikkus. Festival kestab 17.–22. augustini.

Festivali raames toimub palju erinevaid tegevusi, mille eesmärgiks on tõsta linlaste teadlikkust säästva keskkonnakasutuse ja inimkäitumise seostest. Lisaks looduskeskkonna teemadele pööratakse festivalil tähelepanu ka inimestele – kuidas saame ise head energiat läbi aktiivsete tegevuste oma kehas suurendada. Festivali raames on võimalus 17. augustil osaleda ratastega linnaorienteerumises ja vastata harivatele keskkonnateemalistele küsimustele. Samuti on huvilistel võimalus 18. augustil tutvuda, kuidas Võru linnas reovett puhastatakse ning soojusenergiat toodetakse. Tartu Regiooni Energiaagentuuri eestvedamisel on kohaliku omavalitsuse töötajatel ja projekteerijatel võimalik 19. augustil saada teavet, kuidas olla ehitusprojektide tark tellija.

Festivali tippsündmuseks on 20. augustil toimuv Koreli pargi ametlik avamine.

Park on valminud mitmete toetajate abiga: Eesti-Vene piiriülene koostööprogrammi 2014-2020 panus 220 752 eurot, Keskkonnainvesteeringute Keskuse panus 27 319,97 eurot, sinilillekampaania “Anname au!” panus 20 000 eurot.

Investeeringu kogumaksumuseks kujunes 871 395,90 eurot, sellest Võru linna omaosalus 603 323,93 eurot.

Avaürituse raames jutustab Piret Päär lugusid ja legende puudest. Toimub juhendatud jalutuskäik Koreli pargis, et erinevaid liike paremini tundma õppida. Koreli pargis asuva välifitnessi alal tutvustab Eesti üks tippkulturiste Imre Vähi, kuidas end tulemuslikult treenida. MTÜ Vabadussport viib parkuuralal läbi näidistrenni ja teeb väikse show, SK Küti Petanque korraldab petanki näidismängu ja Võru Lauatennise Selts tutvustab lauatennise mängu. Väikesed meistrid saavad koos pokudega meisterdada erinevatest naturaalsetest materjalidest esemeid. Avaürituse lõpetab Jaan Söödi ja Tõuni kontsert.

Festivali lõpetab keskväljakul 22. augustil toimuv mess-laat, kus on võimalik saada head nõu, kuidas energiat säästa. Tallinna Energia Avastuskeskus ja Tartu Loodusmaja viivad peredele läbi põnevaid energiateemalisi töötubasid.

Festivali programm pakub harivat ja põnevat tegevust kogu perele!

Täpsem teave ja festivali kava Võru linna veebilehel www.voru.ee ja Võru linna Facebooki lehel.

Üritust toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Eesti-Vene piiriülene koostööprogramm 2014-2020.

KU päevatoimetaja