ARBI JA VEREVI JÄRVE RAND ON RANNAHOOAJA KÜLASTAJATELE VALMIS

Verevi järv. Foto; Elva vald

Puhke- ja suvituslinna Elva piires asuvate Verevi ja Arbi järvede ametlik rannahooaeg algab 1. juunil ja kestab 31. augustini. Tänapäevastatud Arbi järveäärne koos puidust platvormi ja purskkaevuga ootavad suvitajaid.

Elva valla teatel vastavad nii Verevi kui ka Arbi järve veekvaliteet ja ranna üldine heakord Terviseameti avaliku ranna nõuetele.

Mõlema järve ääres on ettevalmistus- ja hooldustööd tehtud. Randadesse on toodud juurde liiva, pingid värvitud ja välja vahetatud kulunud vettehüppeid reguleerivad sildid. Ka Arbi järve purdel on olemas teavitavad sildid.

Verevi randa valvab AS G4S. Rannavalveteenust osutatakse kõikidel nädalapäevadel 1. juunist 31. juulini, ajavahemikus kl 12–20. Augustis lõpetatakse valvamine õhtuti tund varem. Sõltuvalt ilmast võib rannavalveteenuse perioodi algus ja lõpp nihkuda.

Oluline on teada, et Verevi rannas ja Arbi järve ääres on iga päev kell 9–22 avatud tualetid. Verevi rand on avalik supluskoht ja lemmikloomad ei ole sinna lubatud.

KU päevatoimetaja