KODUKOKKADE RETSEPTIKONKURSILE OODATAKSE UUSI JA PÕNEVAID KEVADISI PÕHJA-EESTI MAITSEID

Leiuta ja valmista Põhja-Eestis kasvanud või valmistatud toorainest toit, jäädvusta protsess, pane retsept ja lugu kirja ning saada konkursile – osalejaid ootab võimalus näha oma retsepti valmivas kokaraamatus ja võtta osa kokakunsti töötubadest!

Puhtast loodusest värsket söödavat. Fotod: Urmas Saard  / Külauudised
Puhtast loodusest värsket söödavat. Fotod: Urmas Saard / Külauudised

Sel kevadel on meil kõigil tulnud palju aega kodus veeta. Toiduvalmistamine on tore võimalus midagi koos perega ette võtta. Võib-olla oleme avastanud metsaradu, kus korjata kevadel ka midagi head ja tervislikku oma toidulauale. Põhja-Eesti kohaliku toidu võrgustiku meeskond kutsub kõiki toiduhuvilisi osalema kodukokkade retseptikonkursil ja avastama põnevaid Põhja-Eesti maitseid.

Kandideerima sobivad kõik suure armastuse ja pühendumusega valmistatud toidud, milles on:

·         Kasutatud Põhja-Eestis kasvatatud toorainet
·         Puhtast loodusest varutud värsket söödavat – kase- ja pärnalehed, pungad, põdrakanep, nõges, nurmenukk, kuuse- ja männikasvud, naat, võilill, karulauk jms
·         Põhja Eesti toidukultuuri pärandit
·         Tervislikkust
·         Fantaasialendu ja loomingut

Tingimused leiab siit.

Tööde esitamise tähtaeg on 20. mai. Kõik, kes saadavad tingimustele vastava konkursitöö, saavad osaleda 2021. aastal talvistes kokakunsti töötubades, parimad retseptid avaldatakse Põhja-Eesti toidu kokaraamatus.

Print

 

 KU päevatoimetaja