KARUPURSKKAEV „LÕBUS OTT” OTEPÄÄ KESKVÄLJAKULE

Otepää südalinn on viimasel aastal läbinud põhjaliku uuenduskuuri. Nüüd on veel vaja paigaldada viimane osa – purskkaev Otepää Keskväljakule. Purskkaevu paigaldamistööd on pihta hakanud.

Lõbus Ott modelleering. Foto Bruno Kadak

Vormivõtmine. Foto: Bruno Kadak
Vormivõtmine. Foto: Bruno Kadak

2019. aasta alguses kuulutas Otepää Vallavalitsus välja suunatud ideekonkursi keskväljaku purskkaevu leidmiseks. Kolme laekunud töö hulgast valiti välja Bruno Kadaku töö „Lõbus Ott”, mis kujutab istuvat karu, kes hoiab käppade vahel vihmavarju.

Kõigepealt on alustatud purskkaevu aluse ehitustöödega. Purskkaevu äärekivid tulevad graniidist, mis on valminud Harjumaal, Paeknas. Istuv karu on koos vihmavarjuga 2,5 meetrit kõrge. Karu on kuldpruuni tooni pronksist, vihmavari roostevabast terasest. Purskkaevu alusel on valgustus.

Skulptor Bruno Kadak sõnas, et karu detailid on juba pronksi valatud. „Pärast pronksivalamist algab karuskulptuuri osade kokkukeevitamine,“ selgitas Bruno Kadak. „Purskkaev peaks valmis saama juuni alguseks.“

Purskkaevu paigaldab Tormis Disan OÜ.

„Otepäälased on aastakümneid soovinud linna purskkaevu ja kõik linna- ja vallavalitsused on seda mõtet arutanud. Nüüd saab unistus lõpuks teoks – Otepää linna tuleb piirkonnale väga iseloomulik karupurskkaev,“ ütles Otepää vallavanem Jaanus Barkala. „Loodame, et pärast eriolukorra lõppu saab vallakodanike üheks lemmikkohaks lõbusa Oti juures kokku saamine, nii nagu Tartus suudlevate tudengite juures.“

Otepää Vallavalitsus esitas 2018. aasta alguses rahastamistaotluse EASile projekti „Otepää linnakeskuse väljaarendamine” elluviimiseks. EAS otsustas taotluse rahuldada. Projekti kogumaksumus on 1 592 350,96 eurot, millest EASi toetus on maksimaalselt 1 353 498,31 eurot. Otepää Vallavalitsuse omafinantseering on minimaalselt 238 852,65 eurot 2 aasta jooksul. Otepää südalinna ehitustööd teostas Mapri OÜ.

Monika Otrokova
Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht

Otepää keskväljak. Foto:  Monika Otrokova
Otepää keskväljak. Foto: Monika Otrokova