VILJANDI FOLGI KORRALDAJAD SIISKI LOODAVAD…

Avalikke üritusi mais-juunis ei toimu, kuid Viljandi pärimusmuusika festivali korraldajad ei ole veel päriselt lootust kaotanud.

Viljandi pärimusmuusika festival. Foto: Urmas Saard
Viljandi pärimusmuusika festival. Foto: Urmas Saard

 

[pullquote]Soovime keskenduda eesti esinejatele. Mõtleme ka teistsugustele, sh virtuaalsetele võimalustele.[/pullquote]Valitsuse liikmed arutasid tänasel kabinetinõupidamisel rahvarikaste ürituste korraldamise võimalikkust kevad-suvisel hooajal ning kiitsid heaks otsuse, mille järgi avalikke üritusi Eestis mais ja juunis ei toimu.

Samuti kinnitati kabinetinõupidamisel otsus, et kuni 31. augustini ei toimu Eestis ka suurüritusi.

Kuna tänaste andmete põhjal pole võimalik öelda, kas juulis ja augustis saavad toimuda piiratud külastajate arvuga üritused, siis selle kohta seisukohta ei kujundatud. Otsuse avalike ürituste toimumise võimalikkuse ja tingimuste kohta võtavad valitsuse liikmed vastu mai kuu jooksul.

Viljandi pärimusmuusika festivali korraldajad teatasid samal ajal, et nemad teevad lõpliku otsuse hiljemalt 22. maiks: kas ja millisel viisil saab suvist folgipidu korraldada. Eeskätt oodatakse ikkagi valitsuse ametlikku otsust juuli kultuurisündmuste kohta ning töötatakse erinevate alternatiivide kallal.

Täna Tõnis Lukase poolt pressibriifingul välja öeldud mõte, et suurüritused sel suvel Eestis ei toimu, jätab kultuuriministri sõnul õhku võimaluse oma tegevust ümber korraldades siiski folgisõpradele oodatud muusikaelamust pakkuda. Täpsed tingimused, mida korraldajad sellisel juhul järgima peaksid, pannakse Lukase sõnul valitsuses paika maikuu jooksul.

Viljandi pärimusmuusika festivali pealik Ando Kivibergi sõnul on festivali korraldajad paindlikud ja soovivad publikule rõõmu pakkuda ka praegusel keerulisel ajal. „On selge, et harjumuspärasel kujul ehk rohkete välisesinejate ning nii suure publikuga, nagu varem, folki sel suvel korraldada ei saa,” sõnas Kiviberg. „Soovime keskenduda eesti esinejatele. Mõtleme ka teistsugustele, sh virtuaalsetele võimalustele.”

Kui 22. maiks on teada, millistel tingimustel võib juuli lõpus üritusi korraldada, saab festival hinnata, kas on võimalik neid arvestades välikontserte korraldada. Festivali korraldajate sõnul on loomulikult tervis ja ohutus kõige tähtsam ning sellele mõeldakse esmajärjekorras. Aga nad pole veel lootust kaotanud ja soovitavad seda hoida ka oma publikul.
XXVIII Viljandi pärimusmuusika festival on kavandatud 23.-26. juulile, seega teevad korraldajad lõpliku otsuse toimumise kohta hiljemalt kaks kuud enne festivali.

Print

 

 KU päevatoimetaja