Kaur Kasemaa on Tori valla aasta noor ja aktiivne kokandusringi õpilane

Täna õhtul Eesti sõjameeste mälestuskirikus toimunud Tori valla teise aastapäeva tähistamisel tunnustati teiste auväärsete kodanike hulgas Sindi gümnaasiumi õpilast Kaur Kasemaad Tori valla aasta noore nimetuse omistamisega. Kuna Kaur on mitme aasta kestel teinud kaastööd Külauudiste infoveskiga, siis ühineb toimetuski kõigi õnnitlejatega.

Kaur Kasemaa on Tori valla aasta noor. Foto Urmas Saard
Kaur Kasemaa on Tori valla aasta noor. Foto: Urmas Saard
Kaur Kasemaa on Tori valla aasta noor ja aktiivne kokandusringi õpilane. Foto Urmas Saard
Kaur Kasemaa on Tori valla aasta noor ja aktiivne kokandusringi õpilane. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Kaurilt on ilmunud raamatuidki. Esimese katsetuse tegi ta neljandas klassis[/pullquote]Kaur jätkab käesoleval õppeaastal edukat õppimist Sindi gümnaasiumi 9. klassis. Aga ta ei ole mitte ainult neljadel-viitel õppiv edukas koolinoor. Juba aastaid paistab ta silma omaalgatuslike ettevõtmistega, kaasates sageli oma tegemistesse teisigi eakaaslaseid. Kaur asutas 2017. a Sindi Avatud Noortekeskuse juures raadioringi, mis hakkas edastama Youtube vahendusel Sindi Raadio saateid. Ainuüksi viimase tosina kuu jooksul on olnud regulaarseid saateid 30 ümber.

Sindi gümnaasiumi raadioringis alustas Kaur 6. klassi õpilasena ja tänaseks on temast saanud kooli IT juhi kõrval asendamatu „helimees“ kõigil kooli üritustel. Viimase aasta jooksul on jõudnud tema kaasalöömisel kooliraadio kuulajateni paarkümmend saadet. 2018. a liitus Kaur ka kooli televisiooni ringi tööga. Kooli televisiooni õpperingi töös toimetatava SG Reporteri uudiste ankur on ta olnud üheksas saates. Pole mitte harvad juhud, kui kooli või Sindi linna tähtsündmuste toimumise ajal lendab kaameraga varustatud droon inimeste peade kohal. Neil kordadel on alati Kaur pulti enda käes hoidnud, et saada häid video ülesvõtteid ja fotosid. Samuti liigub ta oluliste sündmuste kajastamisel ringi ka teise kaameraga. Otseülekanded kooli üritustest Youtube või Facebooki vahendusel said alguse eelmisel aastal. Vaatamata tema noorusele võime me juba praegu rääkida Kaurist, kui noorest raadio- ja teleajakirjanikust; aga samahästi ka kui noorest kirjutavast ajakirjanikust ja fotograafist. Ta on teinud kaastööd Külauudiste infoveskiga. Seda eeskätt omaalgatuslikult. Samuti on ta toimetanud Sindi noortekeskuse kodulehte ja seda sisustanud värskete uudistega.

Kaur Kasemaa on Tori valla aasta noor Foto Urmas Saard
Kaur Kasemaa on Tori valla aasta noor. Foto: Urmas Saard

Kuid Kaurilt on ilmunud raamatuidki. Esimese katsetuse tegi ta neljandas klassis. Teine fotoalbum Sindi ajalooliste ja nende kõrvale asetatud tänapäevaste vaadetega nägi trükivalgust möödunud aastal. Tänapäevaste vaadetega pildid fotografeeris ta ise. Eelmise aasta 1. mail avas ta nende samade fotode põhjal Sindi muuseumis põneva näituse. Raamatu koostamine eeldas koduloolist uurimustööd. Seega on Kaur ka koduloo- ja ajaloohuviline uurija. Ta on koostanud ja trükki toimetanud noortekeskuse seinakalendreid, koos Helle Vendiga toimetanud Sindi Avatud Noortekeskuse aastaraamatut.

Lisaks humanitaarsele huvitegevusele on Kaur tõsiseltvõetav kokkaja, kes osaleb juba pikemat aega Sindi noortekeskuse juures tegutseva kokandusringi Sinklased töös. Sinklase kirjadega toitlustustelki on korduvalt kohatud väljapool Sindi linna sündmuseid. Kolmel korral on Kaur avanud kodukohviku. Tänavu suvel kutsus ta ellu Sindi Pannkoogipäeva, millest loodab järgnevatel aastatel kujundada traditsioonilise ürituse, et rikastada Sindi suve mitmekesisust. Ta on omandanud restoranis töötamiseks vajalikke teadmisi ja praktilisi kogemusi.

Spordipoisina on Kaur oma kooli au kaitsnud sulgpallis, rahvastepallis, akrobaatikas, lauatennises ja teistel võistlusaladel. Teadmistega on Kaur oma kooli esindanud matemaatika olümpiaadil ja viktoriinil „Nuputa”. Ta on osalenud Sindi gümnaasiumi õpilasesinduse töös. Kauri klassijuhataja Riina Timbergi hinnangul on noormees alati aktiivne osaleja laatadel ja müükidel. „Tundub, et huvi müügitöö vastu saadab Kauri lapsest peale. Kauri ema ja isa on olnud poja tegemiste suhtes alati toetavad ja abistavad,” lisab Timberg.

Kaur on olnud valitud kahel korral Sindi Avatud Noortekeskuse aasta nooreks: aastatel 2015 ja 2018.

Tänasel pidulikul sündmusel anti Kaurile üle ka Pärnumaa Noorte Kokandusringi stipendium.

Kaur ise ütleb naeratuse saatel: “Kes palju teeb, see palju jõuab.”

Pärnumaa Noorte Kokandusringide stipendium

Urmas Saard

Samal teemal:

Kaur Kasemaa ja Heidi Vellend näituse avamisel Sindi muuseumis Foto Helen Parmen

 

 

 

Kaur: paari päeva pärast olid mul juba kõik raamatud müüdud

Kaur Kasemaa Sindi muuseumis Foto Urmas Saard

 

 

 

Raamat „Sindi eile ja täna“ väljus kaante vahelt näituse stendidele

Kaur Kasemaa tegi oma kodulinna sünnipäevaks raamatu Sindi eile ja täna Foto Urmas Saard

 

 

 

Kaur Kasemaa ilmutas raamatu „Sindi eile ja täna“

Sindi Avatud Noortekeskuse raadioring tähistas väikeses seltskonnas oma tegevuse esimese aasta täitumist Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi Raadio sai aastaseks

Kaur Kasemaa valmistub Sindi gümnaasiumi kooliraadio stuudios 5 juuni ülekandeks Foto Urmas Saard

 

 

 

Otse-eetris on Sindi Raadio