Henri Holland: sai näha väga vingeid ja loomingulisi trikke

Laupäeval, 14. septembril toimus 13. korda Sindi Skate. Pärast eilse pika ja väsitava võistluspäeva järgset puhkust õnnestus saada peakorraldajatelt kommentaare, mis kirjeldab võistluse läbiviimist erakordsetes tingimustes.

BMX võitja Tauno Krüüts. Foto Valev Koitla
BMX võitja Tauno Krüüts. Foto: Valev Koitla

Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent ütles, et hommikul paistis selges sinises taevas päike ja mittemiski ei kuulutanud võistlejatele, korraldajatele ning pealtvaatajatele sellist ilmamuutust, mis võinuks võistluste läbiviimist takistada. „Kõik viitas imelisele ilmale. Ettevalmistused käisid hoogsalt ja võistlejad kogunesid suurehulgaliselt aegsasti harjutama. Mida aeg edasi, seda süngemaks muutus taevas ja tihedad sajuhood ei tõotanud enam head.” Hommikupoolikul olid esimeste hulgas kohal peamiselt tõukerattaga sõitjad. Südikamad tõukeratturid lükkasid tõukeratta jalalauaga libistades suuremat vett minema ja vahepeal paistma hakanud päike kuivatas kiiresti pinnad kuivaks, kuid järgmine vihmasabin ei lasknud ennast kaua oodata… „Otsustasime piduliku avamise teha Sindis ja võistlused 50 kilomeetri kaugusel Tihemetsas,” rääkis Vent, kes oli ettenägelikult päev varem tellinud varuvariandiks sealse sisepargi. Sedakorda juhatas noortekeskuse aasta tähtsama spordisündmuse sisse endine kauaaegne Sindi linnapea Mati Mettus. „Tänu tema pidevale toetusele asutasime 2004. aasta sügisel linna noortekeskuse ja seejärel ka trikipargi. Sügav kummardus sulle, Mati!”

Semjon Baskov, Sindi Skate  Tihemetsas. Foto Valev Koitla 1
Semjon Baskov, Sindi Skate Tihemetsas. Foto: Valev Koitla

Tihemetsa transpordiks võtsid kõik kohalolevad autod nii palju noori peale kui vähegi võimalik. „Lapsevanemad ja teisedki juhid olid väga abivalmid. Lõpuks kogunes sisepargi juurde palju rohkem autosid, kui Sindi skatepargi kõrval neid näha oli.” Venti üllatas sisepark oma lahenduse ja huvitavate elementidega. Ruumi kasutamine on tema hinnangul äärmiselt praktiline. „Tekkis soov, et ka Sinti võiks mõnda mahajäetud hoonesse ehitada sarnase pargi, kus saaks läbi aasta harjutada. Noortel oleks jälle rohkem tegevust,” arutles Vent.

Noortekeskuse juhataja sõnul on Henri Holland võistluste kaaskorraldajana väga oluline abiline, kellega ta saab ülesandeid jagada.

„Kui kohtunikud, kommentaatorid, sõitjad jõudsid Tihemetsa kohale ja helisüsteem sai üles seatud, alustasime tõukerataste võistlusega. Selles osalesid paljud riigi tuntud sõitjad,” vahendas Holland edasist asjade käiku. Tõukeratta kohtunikud olid Marko Padernik ja Chris Tilk.

Tulemused:

1. Deeno Lippand (Viljandi), 2. Gemo Tasane (Pärnu), 3. Semjon Bassov (Tallinn)

„Teine võistlusala oli rula, mis osutus tasemelt väga kõrgeks. Lisaks kohalikele andekatele sõitjatele nagu Meelis Erm, Mikk Eeskivi ja Eric Peterson tuli meile oma oskusi näitama ka tasemel rulatajaid üle Eesti – Toomas Seppänen, Romario Siimer, Nils-Erik Vesberg ja Jürgen Sarjas. Meeleolu oli lahe ja keegi ei lasknud end väiksemast pargist häirida,” jätkas Holland kommentariga. Rula kohtunikud olid Marko Padernik ja Chris Tilk.

Tulemused:

1. – Romario Siimer (Elva), 2. Meelis Erm (Pärnu), 3. Nils Erik Vesperg (Tallinn)

„Viimase alana võtsid omavahel mõõtu BMX-ratturid. Sai näha väga vingeid ja loomingulisi trikke. Õhkkond oli mõnus. Sel aastal osalesid võistlusel Eesti Simple Session kvalifikatsioonivõistluse võitja Tauno Krüüts, noor tõusev sõitja Janek Markovski, Pärnu noor Morten Tomson ja Sindi kohalik noormees Carl Mängel.” BMX kohtunikud olid Marko Padernik, Chris Tilk, Siim Raidmets.

Tulemused:

1. Tauno Krüüts (Tartu) 2. Janek Markovski (Tallinn) 3. Morten Tomson (Pärnu)

„Kokku osales võistlusel 55 sõitjat. Võistlusel osalemise tasu oli kolm eurot ning kogutud tulu annetame Pärnu kodutute loomade varjupaigale,” teatas Holland.

Parimaks sintlaseks tunnistati Carl Mängel ja parimaks nooreks Artemi Nikolajev (Tallinn)

Vent tänas kõiki, kes ettevõtmisele sajaprotsendiliselt kaasa aitasid. Loetletud nimekiri on pikk: Inger Kangur, Marko Padernik, Chris Patrick Tilk, Valev Koitla, Teele Mustallikas, Rasmus Paimre, Siim Raidmets, Meelis Erm, Timo Tiivas ja Taavi Burket, Henri Holland, Vallo Vaargas, Mihhail Škljar, Marek Sild kokandusringiga Sinklased, Eva Lemmergas, Mayken Haava, Maili Isand, Liidia Pihhus, Kristel Liiivamägi.

„Suurim lugupidamine kuulub Sindi noortekeskuse juhatajale ning Sindi Skate pikaajalisele eestvedajale Hellele. Ilma temata ei oleks seda üritust olemas,” tänas Holland vastutavat peakorraldajat.

Urmas Saard

Samal teemal:

Mati Mettus tervitab 13. korda avatavat Sindi Skate võsitluspäeva. Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi Skate 2019 viidi Tihemetsa

Noorim osaleja 8 a Brenet Juninen Sindist Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi Skate 2018 algas vihmasajus, kuid lõppes tõeliselt tasemel BMX Trikiratta show’ga!

Sindi Skate 2009, BMX Foto Urmas Saard

 

 

 

Helle Vent: tänavune Sindi Skate peetakse esmakordselt Tori vallas

Sindi Skate 2017 Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi Skate 2017 lõpetati BMX sõitudega Tihemetsas

Henri Holland Sindi Skate korraldusmeeskonnas Foto Urmas Saard

 

 

 

Henri Holland: Sindi Skate 2017 sõitjaskond on Eesti mõistes väga tasemel

Andres Lainevool Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi Skate 2016 parimaks BMX võistlejaks tunnistati tartlane Andres Lainevool

Sindi Skate 2016 demosõit Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi Skate 2016 algas näidissõitudega

Sindi Skate 2016 märk Helle Vendi rinnas Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindis tuleb kümnes elamusspordivõistlus

Sindi Skate 2015 rula esikolmik Foto Kaur Kasemaa

 

 

 

Video- ja piltuudis: laupäeval toimunud Sindi Skate 2015 noorim osaleja oli 7-aastane Mattias Paaps Pärnust

Sindi Skate 2015 Märgi kavandaja Elvo Grimm ja valmistaja Sindi ANK Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindis näeb taas elamussportlaste omavahelist jõukatsumist