Sindi Skate 2017 lõpetati BMX sõitudega Tihemetsas

Eilsega on Sindis peetud trikisõidu võistluseid jumalatosin korda. Sindi Skate 2017 osalejate rohkus purustas kõik eelmiste aastate rekordid ja midagi ei jäänud ära keset võistluseid alanud vihmasaju tõttu.

Sindi Skate 2017 Foto Urmas Saard

Sindi Skate 2017. Foto: Urmas Saard

Võistluseid avades rääkis peakorraldaja Helle Vent, Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja, et sellise alaga saavad tegeleda ainult julged, tugevad ja tahtejõulised noored. „Edu teile! Ainult koostöös sünnivad taolised suured ettevõtmised.“ Ta ütles, et laste ja noorte kultuuriaasta raames toimuva Sindi Skate 2017 ettevalmistused kestsid peaaegu terve aasta ja tulemus kandis head vilja. Pärnust, Paidest, Sauelt, Sakust, Saugast, Paikuselt, Haapsalust, Tallinnast ja Sindist saabus osalema 52 võistlejat, mis on Sindis kõikide aastate rekord. „Hüppeliselt kasvas tõukerataste osakaal, registreerus 36 võistlejat.“ Traditsiooniliselt olid kavas rula ja populaarne BMX. Korraldaja tänu pälvisid toetajad Sindi linnavalitsus, Fein-Elast Estonia OÜ, trükikoda Pajo OÜ, OnWeels OÜ, Sindi kommunaal ja linnaraamatukogu.

Sindi abilinnapeale Mirko Reimanile meeldis, et noored on valinud huvitava ja põneva elamusspordi ning soovis võistlejatele edukat kordaminekut.

 

→ Rula

1. koht – Meelis Erm, Pärnu
2. koht – Marko Padernik, Pärnu
3. koht – Kristo Köster, Pärnu

Best trick – Marko Padernik

→ Tõukeratas

1. koht – Morten Tomson, Pärnu
2. koht – Andrian Tees, Pärnu
3. koht – Dario Ilbi, Pärnu

→ BMX

1. koht – Kristen Põder
2. koht – Sander Saard
3. koht – Chris-Patrick Tilk

→ Parim noor – Franz Rebane, 9-aastane, Pärnust
→ Suurim kukkuja – Morten Tomson, Pärnust
→ Parim sintlane – Carl Mängel

Päevajuht oli Taavi Burket, kes tegutsenud selle ala heaks Sindi skatepargi sünnist alates. Kohtunikena töötasid Sören Mäesalu, Ardo Saulep ja Margus Nurk, kes ise aastaid sõitnud ja korraldajatena pidevalt kaasa löönud. Kommentaatoriteks olid riigi parimaid kommentaatoreid Karel Kaldasaun ja Sindi noormees ning kaaskorraldaja Henri Holland. Viimane oli küll rulasõidul saadud vigastuse tõttu karkudega, aga sai sellele vaatamata kõigega tublilt hakkama.

Parajalt soe ja sajuta ilm tõotas häid võistlusolusid. Nii sai rulavõistlusel läbi teha ka esmakordselt kavas olnud best trick-i. Teine ala 36 osalejaga läks sedavõrd pikale, et vihmapilved jõudsid võistluspaiga kohale enne best trick-i, mille pidi märja tõttu ära jätma. Kahjuks jäi saju tõttu läbi viimata Sindis kõige rohkem oodatud ala – BMX. „Eelmisel aastal tõusis nende sõitu vaadates adrenaliin kõigil pilvede kõrgusele,“ meenutas Vent. „Aga noored leidsid kiiresti lahenduse. BMX toimus mõni tund hiljem pärast seda, kui rulatajatele ja tõukeratturitele said autasud keset lausvihma kätte antud. Tihemetsas asub Pärnumaa ainus sise-skatepark, kus selgitati ka selle ala paremusjärjestus. Lõpp hea, kõik hea,“ kinnitas Vent, kelle sõnul on ääretult vahva näha, kuidas noorte organiseerimise oskused iga suurema üritusega aina kasvavad ja kuidas nad keerulistes olukordades ise hakkama saavad. „See on suurim rõõm, mida meie töös tunda saab. Olete ülimalt toredad,“ kiitis Vent ja ei unustanud nimeliselt tänada veel mõnda olulist abilist: Vallo Vaargas, Mihail Šorin, Mihhail Škljar, Heli Ruus, Maili Isand, Liidia Pihhus, Galina Savtsuk, Marion Tõldsepp, Mayken Haava, Eleanora Kleine, Meeri Meedla, Grete Teearu, Remii Metsmaa, Kevin Pekkonen, Kaur Kasemaa, Karl Hussar ja Fred Hussar.

Kaur Kasemaa Foto Urmas SaardKoostöös Sindi Avatud Noortekeskuse juures tegutseva Sindi Raadioga on lisatud uudise juurde Kaur Kasemaa ja tema meeskonnaga valminud video, mis samuti võtab kokku Sindi Skate 2017 võistluspäeva.

Urmas Saard