Tammsaare kool alustab õppetööd uuendatud hoones

Pärnu Tammsaare kool alustab uut õppeaastat vastremonditud koolimajas, mille uuendamine maksis üle 3,3 miljoni euro.

Pärnu Tammsaare kool. Foto Urmas Saard
Pärnu Tammsaare kool. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Uue võimalusena avatakse tänavu 20 õpilasest koosnev eesti õppekeelega klass.[/pullquote]Täna hommikul tutvusid linnapea Romek Kosenkranius ja teised linnajuhid uuendatud koolimajaga. „Rõõmustav, et pärast Vanalinna ja Mai kooli renoveerimist on saanud valmis kolmas suur koolimaja – Tammsaare kool on nüüd täielikult renoveeritud. Vanast majast on saanud koolimaja, kus on kaasaegne õpikeskkond ja noortel parimad võimalused hariduse omandamiseks. Lisaks välisele on muutunud ka sisu. Soovin Tammsaare kooli perele jõudu ja edu uues koolimajas. Tänan kõiki projektis osalejaid, kelle abiga sai koolimaja uue ilme ning sihtasutust Innove projekti rahastamise eest,“ rääkis Kosenkranius.

1965. aastal valminud koolimajas vahetati välja elektri-, kütte-, vee- ja kanalisatsioonisüsteem, paigaldati ventilatsioon ja lift, ehitati ümber kooli- ja klassiruume ning kaasajastati hooviala, pannes sinna uued pingid, jalgrattahoidlad, lauatenniselauad jne. Koolimaja ees jooniti kiviparketile liiklusväljak ja vigursõidurada, kus on võimalik jalgratturi eksamit teha.

Kaasaegse sisustuse said köök, aula, raamatukogu, tööõpetus-, keemia- ja bioloogiaklass jt ruumid. Kokku kulus mööbli, helitehnika, spordiinventari jmt ostmiseks 609 000 eurot.

Sihtasutus Innove toetab kooli rekonstrueerimist Euroopa Regionaalarengu Fondist 2,1 miljoni euroga, ülejäänu tasub linn. Ehitustööde peatöövõtjateks olid AS Eviko ja OÜ Eviko Ehitus.

Pärnu Tammsaare koolis hakkab õppima 401 last, neist 53 esimeses klassis. Uue võimalusena avatakse tänavu 20 õpilasest koosnev eesti õppekeelega klass. Ülejäänud 33 esimese klassi last hakkavad õppima kas keelekümblus- või vene õppekeelega klassis.