Suur pildigalerii: Eesti eakaim järjepidevalt tegutsev lasteaed pidas “Aardejahti”

Käesoleva nädala kolmele päevale kavandatud Sindi lasteaia 125. sünnipäeva tähistamine algas täna hommikul “Aardejahiga” ja lõppes hästi pika tähtedeks ja numbriteks kujundatud tordi söömisega.

Sindi lasteaia direktor Kairi Rinaldo kohtub oma kabinetis lastega ja palub vastata mitmesugustele küsimustele. Foto Urmas Saard
Sindi lasteaia direktor Kairi Rinaldo kohtub oma kabinetis lastega ja palub vastata mitmesugustele küsimustele. Foto: Urmas Saard

[pullquote]„Aardejahil” otsiti peidetud kingitust akende ja klaveri alt, aga magusa kuldse medali peidikuni jõuti hoopis lippudele lähenedes[/pullquote]Kui eile pidasid pidu sõimerühmad, siis tänane ennelõunane aeg pühendati lastele alates nelja-aastastest kuni kooli minevate lasteni. Kooli tänaval asuv peamaja võttis vastu ka Sindi gümnaasiumis tegutsevad koolieelikute rühmad. “Aardejahil” käisid rühmad neljas ruumis: muusikasaalis, direktori kabinetis, liikumisetoas ja tervisetoas.

Võibolla pidanuks direktori kabinet olema täna erakorraliselt palju suurem, aga näis, et keegi ei nurisenud kitsaste olude üle. Pigem vastupidi. Ei juhtu ju sageli, et direktor kutsub lapsed oma töötuppa. Erilist elevust tekitas võimalus istuda Kairi Rinaldo toolile. Kahekesi mahuti lahedasti ühele toolile, et tähtsalt küünarnukiga lauale nõjatudes toimuvast ülevaadet saada. Kes direktori laua taha ei mahtunud, istusid rõõmsalt nahkdiivanitel või seisid leplikult lihtsalt püsti.

Direktori juures said lapsed näidata oma häid üldteadmisi. Kõigile küsimustele osati ilma pikema mõtlemiseta vastata. Teati presidendi nime, riigilipu värve, Eesti vanima järjepidevalt tegutseva lasteaia vanust jne.

Muusikasaalis toimus ühislaulmine. Eeslauljaks oli muusikaõpetaja Ülle Ots, kes mängis saateks Havai päritolu ukulele keelpilli. Muusikasaalis asuvad Eesti ja Sindi lasteaia lipud. „Aardejahil” otsiti peidetud kingitust akende ja klaveri alt, aga magusa kuldse medali peidikuni jõuti hoopis lippudele lähenedes.

Tervisetoas ootas lapsi logopeed Astrid Närep. Liikumisetoas juhendas ja abistas lapsi liikumisõpetaja Helle Tõkke.

Liikumistoas lõpetati hommikune pidu suurt müdinat tekitava tantsuga. Pikal juubelitordil süüdati tuled. Torti valmistati rühmades eriosadena. Iga rühm kujundas ühe tähe ja personal valmistas numbrid. Selliselt saadi kokku “Sindi lasteaed 125”.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi lasteaia 125. sünnipäeva pidu sõimerühma mudilastega. Foto Urmas Saard

 

 

 

125-aastane Sindi lasteaed pidutseb

Sindi lasteaed läbi sajandite. Foto Urmas Saard

 

 

 

Eesti kõige eakam järjepidevalt töötav lasteaed tähistab juubelit