125-aastane Sindi lasteaed pidutseb

Sindi linnas järjepidevalt tegutsev Eesti vanim lasteaed pidas täna juubelipidu kõige noorematega – osalesid sõimerühmade mudilased.

Sindi lasteaia 125. sünnipäeva pidu sõimerühma mudilastega. Foto Urmas Saard
Sindi lasteaia 125. sünnipäeva pidu sõimerühma mudilastega. Foto: Urmas Saard

125-aastane Sindi lasteaed tähistab käesoleva nädala kolmel päeval oma sünnipäeva. Täna hommikul külastasid Lindgreni raamatu Pipi Pikksukk ja Leiutajateküla Lotte nelja sõimerühma lapsi. Õnneli Pilliroog ja Chätlyn Parts on Sindi gümnaasiumi näiterühma noored, kelle etteasted on juba aastaid vaatajate meeli köitnud. Täna jagasid nad elamuslikke hetki kahe- kuni kolmeaastastele lastele. Peosaginaga liitusid ka rühmaõpetajad, direktor Kairi Rinaldo nende hulgas. Liikumisele lisas rütmi ja hoogu muusikaõpetaja Ülle Ots, kes mängis tillukest kitarri ja lasi näpud väledalt hüplema üle klaveriklahvide. Pipi ja Lotte puhusid seebimulle, mida lapsed kilgete saatel püüdsid. Mängiti kallistamise mängu ja tehti palju muud lõbusat. Lõpuks lennutati saali suur hulk õhupalle.

Peokava ettevalmistamist on vedanud lasteaia hoolekogu ja Ülle Ots. Ühena Sindi lasteaia vilistlastest oli kohal ka Verner Vilgas, ETV operaator. Kellel huvi, näeb Sindi mudilasi juba tänaõhtuses AK uudistesaates.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi lasteaed läbi sajandite. Foto Urmas Saard

 

 

 

Eesti kõige eakam järjepidevalt töötav lasteaed tähistab juubelit