Pärnus minnakse südamepäeva kõnnile Viikingi juurest

Eesti Spordiselts Kalev ja Viiking Spaa Hotell kutsuvad pärnakaid taas südamepäeva kõnnile “Teie südame heaks”.

Hotell Viiking. Foto Urmas Saard
Hotell Viiking. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Kui algusaastatel oli osavõtjaid umbes 40 kuni 50, siis viimastel kordadel võib märgata olulist huviliste kasvu[/pullquote]“Käime koos!” liikumisharrastussarja raames korraldatav südamepäeva kõnd saab 13. aprillil Pärnus alguse Sadama ja Ringi tänava nurgal asuva hotell Viiking juurest. Rahvaspordi sündmus algab kell 11.00 ettevalmistuste ja eelsoojendusega. Kõndimisele starditakse kell 12.00.

Osalejad võivad valida kolme erineva pikkusega raja vahel: 3, 5 ja 7 km. Rajad kulgevad mööda kaunist Pärnu rannaäärt ja lõpetamine toimub Viikingi ees. Osalejatel, kes ei soovi käimisest osa võtta, saavad võimelda koos juhendajaga siseruumides. Kõikidel osalejatel on võimalik enne rajale minekut lasta mõõta oma vererõhku ja kolesterooli taset. Lisaks on kohapeal eraldi südamearstid, kes pakuvad kõigile omapoolset konsultatsiooni.

Osavõtumaks on 3€, kooliõpilastele 1€. Tasutakse kohapeal sularahas. Käimisest osavõtjate vahel loositakse välja auhinnad.

Päeva peakorraldaja Sirje Soovik ütles, et sellise liikumisega alustati koostöös Sõpruse spaaga, mis oligi spetsialiseerunud südamehaigete taastusravile. Nüüd jätkatakse sama asja ühiselt Viikingiga. „Kui algusaastatel oli osavõtjaid umbes 40 kuni 50, siis viimastel kordadel võib märgata olulist huviliste kasvu. Päris sadat pole veel kokku saadud, aga väga palju pole ka puudu jäänud,” rääkis Soovik. „Võta kaasa rõõmus meel, ootame Sind!”

Täiendavaid teateid leiab Kalevi kodulehelt ja Facebooki lehelt. Võib helistada telefonile +372 506 2250.

Urmas Saard

Samal teemal:

Merevees südamekujuliseks lihvitud kivikesed Foto Urmas Saard

 

 

 

Riina Sikkut: kaotame südamehaiguste tõttu igal aastal üle 120 000 eluaasta