Mart Tõnismäe asub tööle Pärnu linna kultuuri ja sporditöö peaspetsialistina

„Aeg on kui vankriratas, mis aina veereb. Vankriratta saad peatada aga ajaratast mitte. Minu ajaratas Sindis on veerenud ja kulgen edasi,” teatas Tori valla kultuurinõuniku ametis olnud Mart Tõnismäe, kes enne nelja omavalitsuse ühinemist alustas tööd Sindi linna haridus- ja kultuurinõunikuna.

Mart Tõnismäe (paremal) koos viimase Sindi linnapea Rein Ariko ja Pärnu linnavolikogu esimehe Andres Metsojaga Sindi paisu lammutamist vaatamas Foto Urmas Saard
Mart Tõnismäe (paremal) koos viimase Sindi linnapea Rein Ariko ja Pärnu linnavolikogu esimehe Andres Metsojaga Sindi paisu lammutamist vaatamas. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Ta teadis, et tema töö on ajutine ja suhteliselt lühikest aega kestev, aga suhtus oma ülesannetesse kaugeleulatuvate kavatsustega[/pullquote]„Aitähh teile vahvad Sindi kultuuri ja haridustöö tegijad! Oli väga meeldiv teiega koos luua ja toimetada,” kirjutas Tõnismäe täna hommikul meililistis austuse ja lugupidamisega neile Sindis tegutsevatele omavalitsuse allasutustele ja koostöö kaaslastele, kellega ta eelmisel aastal alustas.

Mullu märtsi alguses pidas äsja ametisse nimetatud Sindi linna haridus- ja kultuurinõunik esmatähtsaks kohtumist volikogu haridus- ja kultuurikomisjoniga, et tutvustada oma senist elu ja tegevusi. Samas kuulas ta osavõtlikku tähelepanelikkusega komisjoni liikmete mõtteid ning avaldas omapoolseid nägemusi linna edasises kultuurielus. Tõnismäe tuli linnavalitsusse asendama lapsepuhkusele jäänud samas valdkonnas töötavat Kairi Gustavsoni. Ta teadis, et tema töö on ajutine ja suhteliselt lühikest aega kestev, aga suhtus oma ülesannetesse kaugeleulatuvate kavatsustega, nagu tahtnuks kümneid aastaid linna (nüüd siis valla) kultuurielus osaleda.

“Mart Tõnismäel meeldib kanda väeehteid

Kümme kuud hiljem soovis uus Tori vallavalitsus Tõnismäega jätkata tööd kultuuri valdkonnas. Lühikesest perioodist jäävad sintlastele meelde suurejooneliselt korraldatud rockontserdid ja tema kavatsus muuta Sindi Rock rahvusvahelist tuntust koguvaks muusikasündmuseks. Tõnismäe alustas tervet kogukonda hõlmava ühepäeva õuekaubanduse ja kodukohvikute tava sisseviimisega. Need on vaid vähesed näited tema sisukast tegevusest. Kuid vaatamata töökoha vahetusele toovad loodetavasti tema ettevõtmised Sinti ja Tori valda edaspidigi põnevaid kultuurisündmuseid, mis haakuvad Suur-Pärnuga.

Juba on tema käega kirjutatud kiri potsatanud auväärsete jõulutaatide, -memmede, päkapikkude ja põder Ruudi postkastidesse, milles teatab aasta tähtsündmuse kättejõudmisest. 1. detsembril oodatakse, et kell 11.00 jõuavad läbi linna jalutavad punakuuelised tegelased Sindi sotsmaja juures toimuvale advendi sündmusele. Sealt edasi jätkatakse kulgemist läbi suure Pärnu. Sindi-Paikuse-Pärnu-Audru-Tõstamaa teekonnal ootavad neid kindlasti nii väikesed kui suured inimesed, sest saabumas on XVIII Ülemaaline jõuluvanade konverents, mille heaks kordaminekuks on oluline roll täita jõulutaat Ärnil.

Tõnismäel meeldib kanda väeehteid. Tulepäikese ratas ja Austraaliast pärinev käbiseib saadavad teda harjumuslikult kõigil päevadel.

Urmas Saard

Samal teemal:

Mart Tõnismäe on rahul, et Sindi Rock ei tootnud Sindi linnale kahjumit Foto Urmas Saard

 

 

 

Mart Tõnismäe jätkab Tori vallas kultuurinõunikuna

Mart Tõnismäe, Sindi linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõunik Foto Urmas Saard

 

 

 

Mart Tõnismäe kohtus uues ametis Sindi haridus- ja kultuurikomisjoniga