Tordi valmistamise võistluse võitjad saavad õppida meisterkondiitri Alla Metsmaa juures

Uudist täiendatud võitjate nimedega: kell 15:40

Sindi gümnaasiumis toimunud tordi valmistamise võistlusel osalesid kahes jaos eraldi arvestusega algklassid ja õpilased viiendast kuni abiturientideni.

Tordi valmistamise võistlus Sindi gümnaasiumis Foto Urmas Saard
Tordi valmistamise võistlus Sindi gümnaasiumis. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Üle 30 aasta kondiitrina töötanud Metsmaa on koostanud kaugelt üle saja retsepti ja võitnud erinevatel konkurssidel rohkelt auhindu.[/pullquote]Esmakordselt toimus Sindi gümnaasiumis tordi valmistamise võistlus 2015. aastal. Tänaste parimate tortide välja selgitamiseks hinnati seegi kord noorte kondiitrite oskuseid nelja tähelepaneku põhjal. Oluliseks peeti maitset, välimust, maitse ja välimuse kooskõla, samuti ka fantaasiat ja loovust. Võistlusel osalemisel eeldati küll õpilaste iseseisvat tööd, aga polnud keelatud ka pereliikmete abi. Hindajateks valiti igast klassist üks esindaja. Omaette hindamise korraldas ka kooli õpilasomavalitsus, kes premeerib eriauhinnaga.

Peaauhinna saajatel avaneb suurepärane võimalus oma oskuseid täiendada Sindis elava ja töötava meisterkondiitri Alla Metsmaa käe all. Üle 30 aasta kondiitrina töötanud Metsmaa on koostanud kaugelt üle saja retsepti ja võitnud erinevatel konkurssidel rohkelt auhindu. „Ausalt öeldes, ma enam ei teagi, kui palju retsepte olen tänase seisuga koostanud. Need pole ainult tordi retseptid, vaid ka soolased road. Võidetud auhinnad kinnitavad, et teen siin elus õiget asja,” rääkis Metsmaa tänastele küsimustele vastates ja lisas juurde, et kavatseb lähiajal Sindis avada oma kondiitriäri. „Eks see minu vaikne unistus on juba pikemat aega olnud, sest tahaksin kindlasti oma loodud retsepte paljude inimestega jagada.”

↓ Nemad lähevad Alla koolitusele ↓

Tordivõistluse tulemused

→ Algklasside arvestuses:

MAITSELT PARIM TORT – Kertu Järv ja Kärt Musta, 2.a klass
VÄLIMUSELt PARIM TORT – 1.-4. c klass (Vladislav Hrenov, Darja Mjasnikova, Arina Nešina, Aleksandr Nešin, Hevenli Mjohna, Polina Abinskova, Darja Mazko, Sofia Cattaneo, Stefano Cattaneo, Viktorija Ahtmann, Ilya Repiev, Francesco Pietro Cattaneo)
MAITSE JA VÄLIMUSE KOOSKÕLA – Anabel Mändul, 3.b klass

→Põhikooli- ja gümnaasiumi arvestuses:

MAITSELT PARIM TORT – Andra Uudikas ja Marili Juursoo, 5.b klass
VÄLIMUSEL PARIM TORT – Vanessa Viikoja, 7.a klass
MAITSE JA VÄLIMUSE KOOSKÕLA – Andra Uudikas ja Marili Juursoo, 5.b klass
FANTAASIA JA LOOVUS – Eneli Eenraid (2.a), Ereli Eenraid (2.a) ja Merili Eenraid (9.b)

ÕPILASESINDUSE ERIPREEMIA – Eneli Eenraid (2.a), Ereli Eenraid (2.a) ja Merili Eenraid (9.b)

Urmas Saard

Elleni pagariärisse minejatest jäi 4 pildile Laura Gladuš, Carmen Kivistik, Birgit Polenok, Kaspar Järv Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi gümnaasiumi sünnipäeva nädalal valmistati torte