Sindi gümnaasiumi sünnipäeva nädalal valmistati torte

Terve eelmise nädala, alates 2. novembrist, ja osaliselt ka käesoleval nädalal tähistas Sindi gümnaasium oma kooli 178. sünnipäeva mitmesuguste ettevõtmistega, millest kõige kesksemaks sündmuseks kujunes paarikümne tordi valmistamine ja parimate kondiitrite välja selgitamine.

Elleni pagariärisse minejatest jäi 4 pildile Laura Gladuš, Carmen Kivistik, Birgit Polenok, Kaspar Järv Foto Urmas Saard
Elleni pagariärisse minejatest jäi 4 pildile Laura Gladuš, Carmen Kivistik, Birgit Polenok, Kaspar Järv. Foto: Urmas Saard

Sindi gümnaasiumi õpilasesinduse liige Eliise Kull ütles, et tordi konkursi korraldamise mõttele tuli 7.a klassi õpilane Ege-Rea Jantson keset vene keele tundi. Tema klassikaaslased osutusid ka kõige innukamateks tortide valmistajateks. Peamiselt õpetajatest koosnev hindamiskomisjon otsustas valida 8 parimat tordimeistrit, keda premeeritakse lähetusega Elleni pagariärisse, et saada täiendavat õpetust tortide valmistamiseks. Hindajate hulgas viibis ka Elleni pagariäri OÜ juhataja Ellen Potsepp. Eliise Kull koondas žürii kõik hindavad märkused paberile ja selle põhjal langetati raskesti kuid loodetavasti siiski õiglaselt tulnud otsused.

Elleni pagariärisse lähevad Francesco Pietro Cattaneo (1.c klass), Kevin Kirnmann (1.c), Kaspar Järv (2.a), Laura Gladuš (2.b), Birgit Polenok (2.b), Sofia Korotaeva (3.c), Vanessa Viikoja (4.a), Carmen Kivistik (10.a). Osa aust kuulub siiski ka lastevanematele, kelle abiga tordid valmisid.

Samaaegselt tortide valmistamisega kujundati ka õnnitluskaarte. Üheaegselt tortide degusteerimisega olid kaardidki näitusel. Sünnipäeva nädala igal päeval rääkis kooliraadios õpetaja Lembit Roosimäe Sindi kooli ja linna ajaloost huvitavaid fakte. Nende põhjal toimus hiljem viktoriin. Sünnipäeva nädalal toodi raadiostuudio koridori peale välja, et õpilased näeksid vahetumalt saadete tegemist. Ka kooli televisioon on kõiki askeldusi pidevalt jäädvustanud. Tavaliselt teeb SG Reporter kokkuvõtva uudistesaate iga kuu viimasel teisipäeval. Uudiseid loeb Eliise Kull, aga pearežissör on Pille-Riin Karuse. Üldse on televisiooni kaasatud 7 õpilast. Kaamerat hoiab Andro Seppi ja noori juhendab õpetaja Mart Nõmm. Ka kooliraadios on oma kindel meeskond, keda juhib Raido Nazarov.

Eliise Kull Foto Urmas Saard[pullquote]Saadet Sindist ja gümnaasiumist näeb 4. detsembri õhtul kell 19.00.[/pullquote]Kooli sünnipäeva sündmustele sattus juhuse tahtel peale ka Tallinna televisioon, kes tegi 10. ja 11. novembril mitmel pool Sindis ülesvõtteid saatele Kodupaik. Puhast, ilma reklaamita, saateaega on 25 minutit, millest 3 minutit keskendutakse gümnaasiumi tegevusele. Saadet Sindist ja gümnaasiumist näeb 4. detsembri õhtul kell 19.00. Kuigi tegemist pole kooli jaoks ümmarguste numbritega lõppeva sünnipäevaga, on seekordne tähtpäev paljus väga erakordne, leidis koolipere.

 

Eliise Kull Foto Urmas Saard →

Urmas Saard