Suur pildigalerii pühapäeval lõppenud XXVI Viljandi pärimusmuusika festivalist

Ilmateenistuse teatel oli XXVI Viljandi pärimusmuusika festivali nelja päeva keskmine temperatuur +23.2 kraadi. Kõige kuumem oli pühapäev, +31,8 kraadi. Vaatamata erakordselt kõrgele temperatuurile kujunes tänavune festival tegijate hinnangul edukaks ja kinnitas paljude muusikute arvamust, et just Viljandisse koguneb ilmamaa suurepärasem publik.

XXVI Viljandi pärimusmuusika festival, Curly Stringsi bändi nautijad Kirsimäel Foto Urmas Saard
XXVI Viljandi pärimusmuusika festival, Curly Stringsi bändi nautijad Kirsimäel. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Kõige populaarsemaks osutus ansambel Trad.Attack! laupäevane kontsert[/pullquote]Heli Luik, Eesti Pärimusmuusika Keskus MTÜ kommunikatsioonijuht, teeb täna möödunud päevadest kokkuvõtet ja ütleb, et lõppenud Viljandi järjekordset pärimusmuusika festivali külastas hinnanguliselt 26 000 inimest. Seda on oluliselt rohkem, kui folgi pealinnas elanikke.

Seitsmel pealaval leidis aset 76 kontserti. Kõige populaarsemaks osutus ansambel Trad.Attack! laupäevane kontsert A. Le Coq Kirsimäe laval. Väga menukaks osutus ka festivali viimane kontsert Lõõtsavägilased ja Metsatöll ning ansambli Curly Strings esinemine reedel. Needki toimusid Kirsimäe laval. Välisesinejatest meelitas enim publikut Kalascima Itaaliast, Sound Of Dragon Hiinast ja The East Pointers Prints Edwardi saarelt.

Piletimüügipealik Anu Rannu vaatab festivalile rõõmustades ja tõdeb, et vaatamata ala pääsmete müügi langusele tõusis festivali-, noorte- ja päevapasside müük. Tänavu tõsteti eelmüügis nii passide kui noortepasside kogust ja korraldajate sõnul ollakse valmis seda numbrit veelgi tõstma.

Korraldusmeeskonna sõnul on selline otsus tingitud soovist suunata inimesi enam muusikat nautima. “Soovime, et inimesed tuleks meie festivalile just muusika pärast ja nii viisime ala pääsme hinna kontserdipiletile lähemale” kommenteeris festivali programmipealik Tarmo Noormaa.

Põhikava täiendas mahukas lisaprogramm: kokku 37 õpituba, üks avalik Ööülikooli salvestus, kaks jalutuskäiku Ott Sandrakuga, täiskuu matk. Osalejaid oli umbes paari tuhande ümber ja mõnigi pidi jääma ruumi puuduse tõttu väljapoole ust. Rohelisel laval toimus 44 kontserti ja muidugi lugematul hulgal tänavakontserte või jämme.

Allpool leiduv pildigalerii koosneb neist ülesvõtetest, mida festivali päevadel kohal viibinud Külauudiste reporter ja päevatoimetaja märkasid, aga eraldi pealkirjade all olevates sündmuste kajastustes välja jäid.

Urmas Saard & Kärt Saard

Samal teemal:

XXVI Viljandi pärimusmuusika festivalil saunamõnusid nautimas Foto Urmas Saard

 

 

 

Folgi saun

Joosep Sang saja mandoliinimängijaga Kaevumäe laval Foto Urmas Saard

 

 

 

Sada mandoliini panid inimesed tantsima

Svjata Vatra Kirsimäel Foto Urmas Saard

 

 

 

Piltuudis: tulefolkarid Ruslan Trochynskyi ja Svjata Vatra Kirsimäel

Piesta Kuusikaru spetsiaalselt Viljandi folgi ajaks valmistatud jook Foto Urmas Saard

 

 

 

Pärnumaa maitsete aasta Viljandi pärimusmuusika festivalil

Eesti ETNO 2018 vaimustunud kuulajad Foto Urmas Saard

 

 

 

Pildigalerii: Eesti ETNO 2018 on kuuldud ja nähtud

Rongilt Viljandi folgile Foto Urmas Saard

 

 

 

Reede päevased rongid tõid Viljandi pärimusmuusika festivalile tavapäraselt palju rahvast

Eesti ETNO kontsert Viljandimaal Kõpus Foto Margit Kuhi

 

 

 

120 noort esitavad pärimusmuusikat

Lennult tulev Folgi Ruu püütakse Viljandi pärimusmuusika festivali staabi naiste poolt hellalt kinni Foto Urmas Saard

 

 

 

XXVI Viljandi pärimusmuusika festivali alguseni jäävad veel vaid loetud tunnid

Kirsimäe lava 2018 Foto Martin Kosseson

 

 

 

Neljapäeval algab XXVI Viljandi pärimusmuusika festival