Neljapäeval algab XXVI Viljandi pärimusmuusika festival

Juba ülehomme, neljapäeval, algab järjekordne Viljandi pärimusmuusika festival. Seekordne festival keskendub ühelt poolt Eesti Vabariigi juubelile ja teisalt noortele ning nende pulbitsevale energiaga. Nii ongi festivali teemaks “Sajaga!”. Festival toob Viljandisse neljaks päevaks linnatäie rahvast juurde.

Kirsimäe lava 2018 Foto Martin Kosseson
Kirsimäe lava 2018. Foto: Martin Kosseson

[pullquote]Kui üldjuhul me oma toidu ja joogiga festivalialale ei luba siis veepudeli suhtes teeb turvameeskond kindla peale erandi[/pullquote]Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik ja Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja on festivali eel ülevas meeleolus: “kõik esinejad, keda on kokku 800 inimest, on nüüd Viljandisse teel ja see toob mulle liblikad kõhtu!” Noormaa korraldab festivali juba 12. korda ning emotsioon on endine: “see on üks kummaline tunne, natuke isegi sõltuvusttekitav, natuke on kõhe, et äkki ma unustasin midagi ja teisalt on adrenaliin põhjas ja rõõm ajab üle ääre! Sajaga!”

Festivali meeskond paneb südamele, et kõik ennast ja lähedasi ilmaolude suhtes hoiaks. “Eelolev nädalalõpp toob ilmateenistuse andmetel kuni 33 kraadi sooja. Palun võtke kindlasti kaasa peakate, pudel vett ja võimalusel hoidke varju.” toonitab festivali pressipealik Heli Luik.

“Kui üldjuhul me oma toidu ja joogiga festivalialale ei luba siis veepudeli suhtes teeb turvameeskond kindla peale erandi.” jätkas Luik ja lisas, et eriti ettevaatlik tuleb olla neil, kes tantsimist kirglikult võtavad, sest tantsimine võtab niigi läbi, aga rahva seas lava ees tõuseb temperatuur ka tantsimata kõrgele, seega tasub teha parajalt pause ja tarbida ohtralt vedelikku. Folgime tervislikult!

XXVI Viljandi pärimusmuusika festival arvudes:

4 päeva
71 ansamblit (800 esinejat)
9 lava ja 74 kontserti
311 meeskonnaliiget
36 õpituba
Intiimsed kontserdid Nukuteatris
Muinasjututuba
Matkad, ekskursioonid, rannamängud, palvused
Ööülikool, maakonnakontserdid
Miljon emotsiooni

Samal teemal:

XXVI Viljandi pärimusmuusika festivali tunnuskujundus

 

 

 

XXVI Viljandi pärimusmuusika festivali tunnuskujundus valitud

Eesti Pärimusmuusika Keskuse hoone Viljandis Foto Urmas Saard

 

 

 

XXVI Viljandi pärimusmuusika festival kutsub muusikuid ideid jagama

XXIII Viljandi pärimusmuusika festivali rongkäik Tallinna tänaval Foto Urmas Saard

 

 

 

XXVI Viljandi pärimusmuusika festivali teema on “Sajaga!”

 

 

 

 

 

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap