Direktori tänu

Eile toimus Sindi gümnaasiumis traditsiooniline koolijuhi vastuvõtt parimatele õpilastele alates viiendast klassist kuni lõpetajateni, et avaldada tänu ning tunnustust silmapaistva tegevuse eest nii koolielus kui ka väljapool kooli. Kutsutud olid ka vanemad. Täna tänab direktor õpilasi esimesest kuni neljanda klassini.

Direktori tänuga minnakse koduteele Foto Urmas Saard
Direktori tänuga minnakse koduteele. Foto: Urmas Saard

[pullquote]oluline pole võit kellegi teise üle, vaid võit iseenda üle[/pullquote]Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup osundas oma sõnavõtu sissejuhatuses mitmele tähtsale sündmusele käesoleval õppeaastal. Sügisel tähistas kool 180. sünnipäeva. Riigi sajandat aastapäeva jääb meenutama Sindi linna istutatud tammik, mille rajamisel osalised ka kooliõpilased. „Traditsiooniks on saanud Eesti lipu päeva tähistamine kogu kooliperega, kuid käesoleval aastal tehti kingitus ka Eesti Vabariigi sünnilinnale Pärnule, esitades Endla teatri laval kontsert-etenduse „Ema käed on kui sünnimaa”.”

Direktor meenutas läinud nädala reedel kooli külastanud näitleja Andrus Vaariku vahendatud sõnu, mida olevat öelnud tuntud mõtleja ja loodusmees Fred Jüssi: „Inimene on siis õnnelik, kui ta tahab hommikul tööle minna ja õhtul koju tulla.” Keerup arendas sealt mõtet edasi ja tunnistas lastevanematele, et nende suurepäraste laste pärast ei taha ta mitte ainult kooli tulla, vaid on valmis nendega minema Palamusele, Lätti või Austriasse.

Õpilastele ütles direktor, et loomulikult on kõik saavutused olulised ja neid tulebki tunnustada, aga ei pidanud kõnes mitte kellegi saavutuste esile toomist õigeks. „Olen viimastel kuudel palju mõelnud ning jõudnud arusaamisele, et oluline pole võit kellegi teise üle, vaid võit iseenda üle.”

Keerupi mureks on õpilased, kes on väga head mitmes valdkonnas. „Neid kutsutakse ja saadetakse igale poole, sest neile saab loota. Nemad toovad au ja kuulsust koolile. Aga sageli unustavad saatjad, et ka õppimiseks peaks piisavalt aega jääma.” Sellele tõdemusele mõeldes kingiti igale tänatavale õpilasele kooli logoga kell, et osata oma aega mõistlikumalt jagada. Lisaks anti tänukiri ja lilleõis. Häid sportlikke tulemusi näidanud õpilased said karika ja näiterühma noored Endla teatri külastamiseks kinkekaardi.

Sindi Ööbiku tiitli omanik Mirtel Metsmaa laulis tänamise pausi ajal laulu „Feeling good”, et laulmise ajal anda direktorile, õppealajuhatajale ja lilleneiule puhkeminuteid.

Tänamise järel tantsisid neli neidu tantsu „Ema süda”, mis on väike katke kontsertetendusest „Ema käed on kui sünnimaa”. Tänuõhtu lõpetati ühise tordi söömisega.

Urmas Saard

Samal teemal:

Tänupäeval lauldi Sindi gümnaasiumi laulu Foto Urmas Saard

 

 

 

Tänupäeval tunnustab Sindi gümnaasium oma parimaid õpilasi

Ain Keerup ja Riina Timberg Foto Urmas Saard

 

 

 

Sada kiitmist Sindi gümnaasiumis