Mirtel Metsmaa on „Sindi Ööbik 2018“

Täna toimus Sindi seltsimajas laste lauluvõistlus viies vanuserühmas. Žüriis hindasid laste lauluoskuseid Tõiv Tiits, Deivi Kõiv ja Kristel Reinsalu.

Sindi Ööbik 2018 Mirtel Metsmaa ja tema ema Alla Metsmaa lahkuvad Sindi seltsimajast õnneliku naeratusega Foto Urmas Saard
“Sindi Ööbik 2018” Mirtel Metsmaa ja tema ema Alla Metsmaa lahkuvad Sindi seltsimajast õnneliku naeratusega. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Mirteli huvitav ja omapärane hääletämber, küps esitus ja hea karakteriga laul[/pullquote]Lauluvõistlusele lisasid kirevat värvikust Eneli Arusaare näiterühma õpilased, kes kandsid kuninga ja õukonna riietust. Nad lugesid laulude sisuga seotud vahetekste ja kutsusid esinejaid lavale.

Reinsalu ütles, et Mirteli ja ühe teise laulja vahel oli väga tihe rebimine. „Me ikka päris tükk aega vaidlesime. Sõbralikult! Lõpuks jäi peale Mirteli huvitav ja omapärane hääletämber, küps esitus ja hea karakteriga laul, mis tõi Mirteli muusikalised võimed hästi esile,“ selgitas Reinsalu. „Apse tuli paljudel ette, aga oluline on ikkagi suur pilt.“

Mirteli juhendaja on olnud alates neljandast eluaastast Margrit Kits. Mirteli ema Alla Metsmaa meenutas 2010. a Sindi ööbikut, kui pisikest tüdrukut kutsuti esimesena lavale. „Siis ta ei läinud ja peitis enda pingi alla ära. Aga pärast läks siiski lavale ja osutus nelja- ja viieaastaste parimaks.“

Mirtel on olnud edukas väga paljudel lauluvõistlustel. Mõned näited veel: 2011. a oli ta Sindi ööbikul viieaastaste parim. 2013. a Kuldmikrofonil võitis mikrofoni. 2013. Rahvusvaheline lauluvõistlus Kuldleheke tõi talle seitsme- kuni üheksa-aastaste arvestuses 1. koha. 2015. a Sindi ööbikul seitsme kuni üheksa-aastaste arvestuses 1. koht. 2017. a Sindi ööbikul 2. koht 11-13-aastaste arvestuses. Saates „Väikesed hiiglased“ jõudis 8 parema hulka, aga osalejaid oli umbes 1000.

Käesoleva kevade Sindi ööbiku paremuse järjestus

3-5 aastaste vanuserühma võitja on Mia Jaanimets. 2. koht Keven Parts ja 3. koht Deondra Camille Kadak.

6-7 aastaste vanuserühma võitja on Heleene Lankov. 2. koht Anna-Loore Ots. 3. koht Annabel Tamme.

8-10 aastaste vanuserühma võitja on Grete Reinsalu. 2. koht Darja Mazko. 3. koht Siim Kosenkranius.

11-14 aastaste vanuserühma võitja on Ebe-Triin Reinsalu. 2. kohtPirjo-Liis Parts. 3. koht Berit Saks.

Lisaks anti välja eripreemia dueti laulmise eest. Preemia said 12-aastased kaksikud Maria Ribul ja Mirell Ribul.

Vanuseühmade parimad said autasuks mikrofoni ja vanuserühmade kaks järgmist kaela medali.

Urmas Saard