Pildigalerii: „Ku-Ku-Kuuni” oli nähtav üksnes Pärnu jahtklubis

Meelelahutusklubi Kuu üheksandal tegevusaastal selle kunstilist juhti Ege Kukke tabanud mõttevälgatus sünnitas tantsijate ühisel nõul harjumuspärasest rahvatantsukontserdist midagi enamat.

Ku-Ku-Kuuni Pärnu jahtsadama angaaris Foto Urmas Saard
“Ku-Ku-Kuuni” Pärnu jahtsadama angaaris. Foto: Urmas Saard

[pullquote]pääsevad valla peadpööritavad sündmused[/pullquote]Koreograafide Kardo Ojassalu ja Annika Viibuse lavastatud kontsertetenduse lugu „Ku-Ku-Kuuni” jutustab ühest pealtnäha täiesti tavalisest kalurikülast ja seal oma igapäevaelu elavatest inimestest. Keset päris tavalist elu juhtub midagi äärmiselt kummalist, mille tagajärjel pääsevad valla peadpööritavad sündmused, mis sunnib mõnegi väärtushinnanguid ümber mõtestama. Tõdetakse, et olemasolevat osatakse hinnata alles selle käest pudenemisel.

Eile, 16. juuni õhtul õnnestus Pärnu jahtklubi angaari mahtuval publikul vaadata head tantsulist etendust. Juba enne etenduse algust, aga ka etenduse ajal ja järel mängis Olavi Kõrre juhendamisel Balkan Hord. Lisaks Kuu segarühmale (juhendaja Ege Kukk) ja naisrühmale (Malle Ormilaan) olid lavale kaasatud veel kolm tegijat: Hallid Sõnnid (Teet Killing), Pärnu ühisgümnaasiumi C-segarühm (Tiiu Pärnist) ja Sindi gümnaasiumi lasterühm (Malle Ormilaan).

Meelelahutusklubi Kuu sega- ja naisrahvatantsurühmad on Pärnu maakonnas tegutsenud alates aastast 2009. Kuu on varasemgi korraldanud ja lavastanud üritusi, milles ühilduvad rahvatants ning autoritants. Meelelahutusklubi Kuu nais- ja segarahvatantsurühmad osalesid tänavu maikuu lõpus Georgias, Batuumis toimunud rahvusvahelisel folkloorifestivalil ja võistlusel “Golden Dolphen”, millel saavutasid oma kategoorias esimese koha.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap