Sindis selgusid loomevõistluse auhinnatud tööd

Eile lõppes Sindis korraldatud lipu päevale pühendatud loomevõistlus ja täna tegid hindajad oma valikud.

Loomevõistluses osalevad Sindi gümnaasiumi 2a õpilased, juhendaja õpetaja Eneli Arusaar Foto Urmas Saard
Loomevõistluses osalevad Sindi gümnaasiumi 2a õpilased, juhendaja õpetaja Eneli Arusaar. Foto: Urmas Saard

Hindamiskomisjonis tegid tööd 7 lipu seltsi Sindi osakonna liiget, kelle ülesanne polnud lihtne, sest enamik võistlustöid on üsna ühetaoliselt heal ja väga heal tasemel loodud. Kahtlematult annab tööde tulemuslikus kõrge hinnangu ka laste juhendajatele. Sindi lasteaias juhendasid lapsi õpetajad Elve Peenoja, Janika Kull, Anneli Vilgats, Piia Veeroja, Ülla Paulus ja Eve Vellner. Sindi gümnaasiumis juhendasid õpilasi Jelena Oleštšenko ja Eneli Arusaar. Ühtekokku saadeti võistlusele 37 joonistust ja üks laul.

Välja valiti 6 tööd, mida ei reastatud omakorda paremuse järjestuses. Pooled lasteaiast ja pooled koolist.

Lasteaiast saavad auhinna 2 aasta ja 8 kuu vanune Stella Sedrik Naerukildude rühmast, juhendaja Elve Peenoja; 3aastane Lisandra Käärmann Nublude rühmast, juhendajad Janika Kull ja Anneli Vilgats; 6aastane Karolin Sepa Midrilindude rühmast, juhendaja Ülla Paulus.

Sindi gümnaasiumist saavad auhinna õpetaja Eneli Arusaare õpilased 2a klassist Handro Krünberk; Antti Riiet tööga “Kaitseme linnavalitsust”; Kaari Kasemaa, Pirjo-Liis Parts, Ebe-Triin Reinsalu tööga “Meie Eestimaa laul”. Kolme viimase tütarlapse puhul on tegemist täiesti eripärase loominguga, mida Arusaar esitles videosalvestusena. Õpilased laulsid enda tehtud sõnadele viisistatud laulu.

Täiendavalt žürii ühisele valikule leidsid kaks hindamiskomisjoni liiget, et lisaks eelnevale kokkuleppele kuue parima selgitamisel väärivad äramärkimist veel 2 aasta ja 4 kuune Rebeka Parts Naerukildude rühmast, keda juhendas Elve Peenoja ja Evelin Saulite 2a klassist.

Autasustamine toimub 4. juunil kell 12. 45 algaval kontserdil Sindi gümnaasiumi õuel. Kõik tööd pannakse vaatamiseks välja koolimaja õuele, vihma või tuulise ilma korral koolimaja siseruumi. Sindi linnaraamatukogu direktor Ene Michelis soovib, et hiljem oleks laste lipu päeva teemaline looming raamatukogu külastajatele vaadata nende majas.

Sindis tähistatava lipu päeva kontsertkava peaesinejateks on tänavu kõige nooremad, lasteaia lapsed ja algklassiealised õpilased. Merekultuuriaastat esile tõstes kõlavad laulud Eestimaast, läbi armsa kodumaa voolavatest jõgedest ja hällitavast merest. Laulud vahelduvad pärimuslike eesti tantsude, ringmängude ja sõnaliste vahepaladega.

Lipu päeva tähistamine algab Sindi raekoja esisel, kus juba veerand tundi enne keskpäeva saabumist mängib meeleolukaid lugusid Pärnu Noorte Puhkpilliorkester Rein Vendla dirigeerimisel. Lasteaia mudilased ja Sindi gümnaasiumi õpilased rivistuvad lippudega sarnaselt eelnevate aastate harjumuste kohaselt. Täpselt kell 12.00 mängitakse Eesti hümni, seejärel „Eesti lippu“. Järgnevalt tervitavad Sindi linnapea Marko Šorin, Pärnu maavanem Kalev Kaljuste ja riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Rongkäik liigub mööda Pärnu maanteed, Jaama ja Kooli tänavat koolimajani. Täpse ülevaate toimuva kohta saab trükitud voldikutest, mida jagatakse juba enne 4. juunit, aga ka päeva sündmustike kestel. Voldikud ja plakatid trükib AS Pajo, võttes kõik kulud enda kanda. Eeskava stsenaariumi on ette valmistanud Ülle Jantson ja Eneli Arusaar. Kogu kava on seatud oma ala parimate asjatundjate poolt, täis nauditavust silmadele, kõrvadele ja meie tundemeeltele. Kuna lapsed tulevad ühes oma vanematega, võib toimuvat nimetada ka perepäevaks.

Sindis tähistatava lipu päeva vastutav peakorraldaja on MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakond, kes teeb tihedat koostööd Sindi linnavalitsuse, Sindi lasteaia ja gümnaasiumiga. Lipu päeval toimuva kajastamist teeb suurema põhjalikkusega nii Sindis kui mujal Eestis veebileht Kylauudised.ee.

Urmas Saard