Tallinna televisioon külastab Sindit

Tallinna televisiooni saatejuhid Kersti Sarapuu ja Jaak Aab töötavad koos võttegrupiga täna ja homme Sindis, kus kogutakse „purki“ linna mitmekülgset elu.

Johannes Mets, Jaak Aab, Kersti Sarapuu Foto Urmas Saard
Johannes Mets, Jaak Aab, Kersti Sarapuu. Foto: Urmas Saard

Uue telesarja Kodupaik esimene väljapool Harjumaad tehtud saade tutvustas Paidet, järgmine Põlvat. Sarapuu selgitas, et saate kontseptsiooni kohaselt ollakse ühel nädalal Harjumaalt eemal ja siis jälle Tallinnas. Elu pealinnas käsitleb korterelamuid ja -ühistuid.

Sellel nädalal siis nelja tuhande elanikuga Sindis. „Kuidas sinna valikusse Sindi sattus, pole ma täpselt aru saanud,“ kehitas õlgu mõned päevad varem Sindi linnapea Marko Šorin. „Minul on kahju, et tullakse saadet tegema sügisel, kui Eesti väikelinnad on kõige koledamad – lehed langenud, udu, pimedus. Võinuks tulla siis kui meil on ilus rohelus,“ poetas linnapea oma arvamust. Aga teleinimestega vesteldes näis, et neid huvitab raagus puude ja ilmetu sügisvaate asemel hoopis rohkem inimeste toimekus. Siiski vaadati ka paisu, mille langev vesi on ühtviisi põnevust tekitav kõigil aastaaegadel, aga ilmselt mitte enam kauaks. Sindi gümnaasiumit külastati täna ja minnakse sinna veel järgmiselgi päeval. Huvi pakuvad seltsimaja, muusikakool, noortekeskus, lasteaed, automudelismi ringrada.

Automudelismi harrastatakse Sindis juba 16 aastat, rääkis keskuse juhataja Johannes Mets. Sindis on kogu Baltikumi üks parimaid radasid. Spordiala on sedavõrd põnev, et haarab endaga nii noori kui päris vanu mehi. Pärast kaamerate kokku pakkimist võtsid juhtpuldid kätte ka kõik võttegrupi inimesed. Märkamatult võttis hasart võimust ja ainult töökohustused sundisid ringraja äärest lahkuma.

Valmiv saade jõuab teleekraanile 4. detsembril kell 19.00. Saade on järelvaadatav Tallinna TV kodulehel.

Urmas Saard