Sindi lasteaia lapsed olid abis lipu päeva tähistamise ettevalmistamisel

Sindi gümnaasiumi õpetaja Mart Nõmm koolieelsete Sindi lasteaia lastega kunagise Sindi jaamahoone esisel Foto Urmas Saard
Sindi gümnaasiumi õpetaja Mart Nõmm koolieelsete Sindi lasteaia lastega kunagise Sindi jaamahoone esisel. Foto: Urmas Saard

Sindi gümnaasiumi õpetaja Mart Nõmm omab pikaajalisi kogemusi lipurivistuse korraldamisel ja õpilastele vajalike teadmiste jagamisel. Täna palus ta Sindi lasteaia koolieelsete rühmade lapsed jalutama noortekeskuse hoone juurde, kus 4. juuni õhtul toimub sinimustvalge lipu sünnipäevale pühendatud pidulik tseremoonia. Sindi lasteaed on avaldanud soovi osaleda vähemalt 120 suurema käsilipuga lipu päeva pidustustel ja marssida koos suurtega rongkäigus. Nõmm tegi lastele lõbusas ja mängulises liikumises „rivitrilli“. Õpetaja palus sooritada pöördeid paremale ja vasakule: pöörata endid Pärnu ja koolimaja poole… Teine põhjus, miks mõnikümmend last kohale kutsuti, seisnes vajaduses hinnata tegelikkuses sadade inimeste paigutuse võimalust noortekeskuse esisel kitsal alal, kus päeva peasündmusega algust tehakse.

Pajo trükikoda on olnud juba aastaid samuti oluline lipu seltsi abistaja. Täna andis Pajo AS päris trükisoojad plakatid lipu seltsile üle. Värviliste fotodega kaunistatud voldikud valmivad 1. juunil. Mingi osa trükistest lubasid Sindi Noortevolikogu algatusrühma liikmed kutsetena juba enne 4. juunit linnakodanikele välja jagada.

Lipu seltsi liige Marko Šorin tänab Pajo trükikoda sponsorluse eest, pildil juhiabi Kadri Rea ja trükkal Mati Soolo  Foto Urmas Saard
Lipu seltsi liige Marko Šorin tänab Pajo trükikoda sponsorluse eest, pildil juhiabi Kadri Rea ja trükkal Mati Soolo. Foto: Urmas Saard

Lipu päeva kultuuriprogrammi stsenaariumi koostaja ja peajuht Eneli Arusaar ütles, et praegused ettevalmistused on kulgenud üsna ligilähedaselt plaanitule ja loodab kõiges head kordaminekut. Sindi seob lipu päeva tähistamise meenutusega, et 75 aastat tagasi toimus kaksiklinnades Pärnus ja Sindis viimane Vabaduse Risti vendade kokkutulek vaba Eesti pinnal. Pidulik algus tehakse kunagise raudteejaama peahoone esisel, kus 75 aastat tagasi, 16. juunil, tervitasid gaidid, kodutütred ja linnarahvas Vabaduse Risti vendasid. Edasi minnakse rongkäigus puhkpillimuusika saatel Sindi gümnaasiumi õuele, kus esinevad kohalikud isetegevuslased ja peaesinejana astub lavale Margus Põldsepp oma sõpradega.

Urmas Saard