Laadapäev lööb Ihamaru kaskedealuse kihama

Lauluisa Pobeda Ihamarus. Foto: erakogu
Lauluisa Pobeda Ihamarus. Foto: erakogu

Juba eeloleval laupäeval, 14. juunil lööb vana Postiteed raamiva Ihamaru kaseallee alune kihama – alates kella 9-st hommikul toimub siin teadaoleva ajaloo esimene Kõivualutse laadapäev.

Ettevõtmise peakorraldaja Aivar Täpsi sõnul on kohal kogu kaup, mis rahvalik ja vajalik, toitev ja maitsev, elus ja elutu, soojendav ja jahutav. “Müüjaid on 12. juuni õhtuks registreerunud üle 70,” ütles Täpsi. Laadamelu täiendab laadaloos, mille auhindadeks on erinevad ja väärikad tooted laadakauplejatelt ning sponsoritelt.

Sportlikuma meelelahutuse harrastajad saavad alates kell 14-st kaasa lüüa kasevihtade tegemise võistlusel ning alates kell 15-st mõõtu võtta kaseviha heitmisel. “Võitjaks loetakse see, kes on kohapeal valmistehtud kaseviha kõige kaugemale suutnud heita,” selgitas Täpsi. Võistlusest osavõtusoovist palutakse päeva jooksul infotelki teada anda.

Laadapäeval kõlavad lood ansambli “Vennakese” esituses. Esinemas on veel Tähtvere valla tantsuring Rõõmsad Täpid ja Kõlleste tantsijad. “Üllatusesinejaid võib tulla ka rahva seast, sellest tuleks julgetel küsida vaba lava,” jätab Täpsi n.ö “tantsukaardi” avatuks, lisades: “Ja kui tundub, et tahaks midagi veel siinkandis teha, siis naaberkülades on ju näiteks muuseumid või kogu Postiteel erinevaid vaatamis- ja kogemisväärsused.”Nii näiteks avab laupäeval hooaja juba mitmendat suve populaarsust koguv Kopli taluköök. “Et karta on külmavõitu ja märga ilma, teeme kuumi ja tuliseid roogi,” rääkis taluköögi perenaine Kaire Mets, täpsustades, et külastajaid ootavad tema juures:
-vürtsikas tomatisupp mereandidega
-isetehtud tagliatelled chorizo-carbonara kastmes
-ahjusküpsetatud veisepõsk köögiviljade ja kartulipüreega
-koorene panna cotta veidike veinise rabarberikompotiga