Tartu Jooksumaratoni esikoha võitis Roman Fosti

12. mail ideaalsetes ilmastikuoludes peetud SEB 31. Tartu Jooksumaratoni võidu võttis ajaga 1:15:50 Roman Fosti. II kohale jooksis end eelmise aasta võitja Viljar Vallimäe, kelle ajaks oli 1:15:57. Kolmanda koha saavutas sügisel 1. Tartu Linnamaratoni võitnud Dmitri Aristov ajaga 1:18:15.

Naiste arvestuses sai esikoha Natalia Sokolova ajaga 1:26:19 (üldarvestuses 24. koht), II koha eelmise aasta võitja Evelin Talts (üldarvestuses 49.) ajaga 1:30:36 ning kolmanda Lily Luik ajaga 1:30:55 (üldarvestuses 51.).

Roman Fosti, tänane kiireim mees, on oma võiduga väga rahul: „Hindan esikohta kõrgelt, kuna tegemist on Eesti ühe parima võistlusega. Selliseid suurjooksu võite mul varasemalt ei ole, seetõttu on tänane mulle üks meeldivamaid. Kuskil 6km peal oli tõus, kus jäin Viljarist ca 100 m maha, siis mõtlesin küll, et täna tuleb leppida II kohaga, aga pärast 10 km sain jala lahti.“ Fosti võttis ka mõlemad vahefiniši võidud.

Viljar Vallimäe, selle aasta II koht: „Täna kahjuks esikohta kaitsta ei õnnestunud, aga eelmise aasta võit kindlasti viimaseks ei jäänud. Loodan ikka tulevikus ka võistelda ja võita ka, pole hullu midagi,“ kommenteeris Vallimäe oma tulemust. Vormi kohta sõnab Vallimäe: „Kevadel on valmistumine üle kivide ja kändude läinud. Olin vahepeal tõbine ja ei ole veel õiget käiku üles leidnud,“ rääkis Vallimäe.

III kohale jooksnud Dmitri Aristov: „Olen kolmanda kohaga väga rahul! Valisin lihtsa taktika – püsida grupis. Järgmisel aastal tulen kindlasti jälle ja üritan ka võita. Kõik võib olla,“ rääkis Aristov.

Esimene naine, Peterburist pärit Natalia Sokolova, oli rajal sarnase taktikaga nagu Aristov: „Ma lihtsalt jooksin,“ rääkis Sokolova. „Mulle meeldis rada, seal oli hea ja huvitav joosta. Võtsin esimest korda Tartu Jooksumaratonist osa, aga tulen järgmisel aastal kindlasti tagasi, et oma tiitlit kaitsta!”

Võistluste direktor Kunnar Karu hinnangul on võistlus edukalt kulgenud: „Senimaani on kõik hästi läinud, isegi hommikune väike vihmasabin jäi õigeks ajaks järgi ja jooksjatele oli ilm ideaalne. On hea meel, et tippude kõrval on starti tulnud ka tuhanded rahvasportlased ja loodame, et finišisse jõuab esmakordselt ka üle 4000 osaleja.“

Mitteametlikud jooksvad tulemused: http://tartumaraton.ee/seb-31-tartu-jooksumaraton-tulemused-3235

Allikas: MTÜ Klubi Tartu Maraton