Metsapealinn kutsub sünnipäevale

Elva linnulennult.
Elva linnulennult.

Eesti metsapealinnade traditsioon on saanud kümne aastaseks. Tänavune metsapealinn Elva tähistab seda homse ülelinnalise peoga. Tegevust jätkub terveks päevaks. Päeva lõpetab suurejooneline vabaõhuetendus tulemängude, tõrvikute ja muusikaga.

9.00 – avatakse metsapealinna laat Kultuurikeskus Sinilind parklas ja Kesk tänaval. Laadal pakutakse kõikvõimalikke puittooteid ning muud kodumaist laadakraami. Lisaks toimub ka istikute ja taimede müük.

9.30 – Elva sünnipäeva ja metsapealinna sünnipäeva tähistamine Pikk tn.1. Rõõmsaid lugusid mängib puhkpilliorkester, asjaosalised tervitavad sünnipäevalisi ja puhkpilliorkestri saatel liigutakse rongkäiguga kultuurikeskus Sinilind välilaval toimuvale kontserdile.

10.00 – 14.00 – Elva kultuurikollektiivide kontsert välilaval. Esinevad lauluansamblid, solistid, tantsijad. Oodata on ka külalisi.

10.00 – puuskulptuuride valmistamine ning puukujurite võistlus. Üle Eesti on kohale kutsutud meie parimad kujurid, et üheskoos oma oskused proovile panna. Näha saab väga osavat saekasutust ja kunstniku lustakat mõttelendu. Lisaks saab osaleda teemakohastes õpitubades ning tutvuda uue metsatehnikaga. Võistlused toimuvad Kultuurikeskus Sinilind juures ja Arbi järve ääres.

11.00 – lõbusõidud Arbi järvel viikingilaevaga TURM.

12.00 – traditsiooniline kellatornijooks Raekoja ja Arbi järve ümbruses. Sportlik ja meelelahutuslik jooks, kus saavad osaleda nii noored kui vanad, väiksed kui suured. Registreerimine kohapeal ja kindlasti ei puudu ka auhinnad.

12.30 – Eesti raievõistluste 2013-2014. aasta ja raiemaailmameistrivõistluste sponsorlepingu allkirjastamine välilaval kultuurikeskus Sinilind juures.

13.00-15.00 – ainulaadse vineerist Käbi skulptuuri valmistamine ja töötoad. Skulptuuri autorid on Tartu Kõrgemast Kunstikoolist ja nende juhendaja Anne Rudanovski. Käbi saavad ehitada üheskoos kõik linlased ja
teised metsapealinna sünnipäevalised. Mida rohkem ehitajaid, seda suurem käbi. Suur vineerist käbi, mida saab kasutada ka paviljonina, jääb linnaskulptuurina linnavalitsuse ja kultuurikeskus Sinilind vahelisele haljasalale üheks Elva sümboliks.

19.00–22.30 – Väikeste Lõõtspillide Ühingu kontsert Elva lauluväljakul

22.30-23.15 – Metsarahva õnn ja õnnetus – lugulaul metsarahvast, kes elas õnnelikult ja vabalt looduses ning nautis elu, kuid siis tulid mured, hädad, kurjamid ja pahad jõud-otsitakse lahendusi, võideldakse ja koos võidetakse pahalane kurjus tänu metsarahva tarkusele ning metsajõule.

Lisainfo: www.metsaselts.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap