Põlvas avab uksed esimene kodukohvik Tillu

kodukohvik TilluKui Tartus või Pärnus, rääkimata Tallinnast on avatud juba mitmeid õdusaid omanäoliseid kohvikuid nagu Anna Edasi, Supelsaksad, või Nop, siis Põlvas on see nišš veel täitmata. Põlvas avab esimene kodukohvik uksed 27. aprillil kell 13.00.

Kaks aastat tegutsenud Põlva talupoe tütarlapsed otsutasid selle tühimiku täita ning tulemusena avatakse laupäeva lõuna paiku isevärki toidukoht. Kohvik asub talupoe ruumides ning peale meeliülendavaid saialõhnu, mis hiilivad avatud pagarikojast ka kohviku ja poe poole peale, pakutakse kergemat sooja sööki, põnevaid salateid ning igapäevaselt on valikus ka paar suppi ja praadi.

Kodukohvik on mõeldud lastega peredele, sooja lõunasööki soovivale inimesele, kohvi ja koogi nautlejale, pisematele seltskondadele. Samuti on võimalik vastavatavast kohvikust tellida toitlustust, kas ainult toitude valmistamise näol või peoteenindusena. Rääkimata tortidest, kookidest ja kringlitest.

Põlvas raudteejaama vastas asuv talupood on silma paistnud mitmete huvitavate sündmustega nagu porgandite söömise maailmarekord või kohvikule sisekujundaja otsimine, tasuks 50 aastat tasuta kohvi ja kooki. Ka kodukohvik liidetakse oma tegemistega sellesse mõnusasse melusse ning kuna erinevaid tegevusi on piisavalt rohkesti, et kõik enam talupoe nime alla ei mahu, siis toimuvad ka ristsed, kus kogu sülemile antakse uus nimi Tillu.

Tihe programm jätkub ka kodukohviku tegemistes. Mai kolmandal kolmapäeval on õpituba, kus valmistatakse umbrohust toitusid (nõgesepesto, naadimuhvinid), juuni alguses Põlva päevade raames toimub talupoe tagaaias teatripiknik ja euroalustest aiamööbli meisterdamise õpituba.

Seega, kes laupäeval Põlvasse ei jõua, saab Tillut külastada mõne teise põneva sündmuse ajal ning talupoe tüdrukuid võib näha taignarulle keerutamas ka nende II Suvetuuri raames erinevates Eestimaa paikades.

Lisainfo www.talutoit.blogspot.com või Kodukohvik Tillu Facebooki lehel.

Info: Eve Veski, talupoe perenaine, tel 5206576