Sakala Keskus kutsub Viljandisse suurele talgupäevale

Kõik, kellele läheb korda Viljandi kultuurielu ja kodulinna heakord on oodatud 4. mail Sakala Keskuse korraldatavale Suurele Talgupäevale. Kosutavaid talgutöid jätkub tervele perele!

Talgupäev saab alguse kell 11.00 Kaevumäel ning jätkub Sakala Keskuses nostalgilise seminariga „Kiriküüt 20“ ja mõttetalguga „Teeme Ära Viljandi Kunstielu!“. Suur Talgupäev on inspireeritud kunagisest Viljandi linna kunstifestivalist Kiriküüt. Festival toimus esimest korda 1993 aasta kevadel ning ka siis toimus seminar ja aktsioonid linnaruumis.

Üheksakümnendate aastate kiired protsessid ühiskonnas väljendusid aktiivses ja entusiastlikus kultuurielus. Viljandi südames asuvas kultuurimajas, nüüdses Sakala Keskuses, tehti 20 aastat tagasi algust kunstifestivaliga “Kiriküüt”, mis on samuti suure märgilise tähtsusega. Selle sündmuse olulisus Viljandi kunstielus on aga seni põhjalikumalt käsitlemata. Intensiivsetele aegadele on järgnenud ligi kümme aastat introvertsemat tegutsemist.

Tähendab see tegelikult professionaalsemat ja rikkamat hingeelu või on tegemist vaikse hääbumisega? Kuidas edasi minna? Mida saame kunagiste tegijate kogemusest õppida? Kõige tähtsam – kas Viljandi vajaks uut algust ja uut kunstifestivali?
Nende küsimuste üle arutletakse Sakala Keskuse sammassaalis kell 15.00 algaval nostalgilisel seminaril „Kiriküüt 20“ .
Seminarile järgneval „Teeme Ära Viljandi Kunstielu!“ mõttetalgul sõnastame praegused valupunktid ning kaardistame parimad arengusuunad.

Suur talgupäev saab alguse asjaliku toimetamisega lossimägedes kaevumäel. Seal koristame üheskoos talvisest prahist Viljandi ilusa vabaõhulava. Pärast talgutöid ootab Sakala Keskuse hoovis talgusupp ning avatakse Viljandi kunagist värvikat kunstifestivali „Kiriküüt“ meenutav seminar.

Viljandi kunstielu teemaline seminar ning mõttetalgud päädivad talgupeoga. Sakala Keskuse suures astub akustilise kontserdiga üles samuti Viljandis alguse saanud ansambel Pööloy Gläänz. Õhtule lisab rütmikust punk-rokk-retrodisko. Muusikat valib DJ Mart Saar.

Kaevumäe koristustalgutel ning mõttetalgutel „Teeme ära Viljandi kunstileu“ osalemiseks on vajalik eelnev registreerumine: www.teemeära.ee

Koristustalgutele palume kaasa võtta oma tööriistad ja –kindad.
11:00-12:00 Kogunemine kaevumäel Viljandi lossimägedes.
12:00-14:00 Sakala Keskuse Suur Talgupäev Viljandi lossimägedes kaevumäel. Registreeru: www.teemeära.ee
14:30 – Talgusupp ja seminari „Kirikyyt 20“ avapauk Sakala Keskuse hoovis (Tallinna tn. 5).
15:00 – Nostalgiline seminar „Kirikyyt 20“ Sakala keskuse sammassaalis (II korrusel).
18:00 – „Teeme ära Viljandi kunstielu!“ mõttetalgud Sakale Keskuse sammassaalis. Registreeru: www.teemeära.ee;
21:00 – Talgupidu. Roosa maja unplugged kontsert: Pööloy Gläänz. Punk-rokk-retrodisko. DJ Mart Saar

Lisainfo:
Laineli Parrest
Sakala Keskuse ja Linnagalerii näituste kuraator
laineli@sakalakeskus.ee
telefon 59018345, 4359146