Elvas liigub ringi uus rajatraktor

Foto: SA Tartumaa Tervisespordikeskus
Foto: SA Tartumaa Tervisespordikeskus
Elvas ja lähivaldades on esmakordselt võimalik sisse ajada kvaliteetseid suusaradu, sest Tartumaa Tervisespordikeskus sai endale rajatraktori.

„Seni on spordikeskuse suusaradu teinud Klubi Tartu Maraton, ja teeb seda ka tulevikus. Aga nemad hooldavad peaasjalikult maratonirada,“ ütleb Tartumaa Tervisespordikeskuse juhataja Priit Viks.

„Nüüd on olemas võimalus, et Elva inimesed, sealhulgas kooliõpilased saavad juurde uusi kvaliteetseid suusakilomeetreid ka linna staadionil ja kooli ümbruses. Samuti on plaan juurde luua tervisespordikeskuse ümber looklevaid suusaradu.

Priit Viksi sõnul on esmane eesmärk hoida operatiivselt korras Tartu Maratoni raja viimast viit kilomeetrit. Radade sisseajamist on lubanud toetada mitmed Elva ettevõtted.

„Kui tihti ja millises ulatuses me hooldama hakkame, see sõltub suuresti ka meie heade partnerite panusest ja soovist ümberkaudseid spordiradasid arendada,“ märgib Viks.

Suur vajadus rajamasina teenuste järele on peale Elva olnud ka Rõngu, Rannu, Konguta, Nõo, Kambja, Puhja ja Palupera vallas. „Nüüd avaneb soovijatel võimalus talviste spordiradade hooldusteenust meilt tellida,“ märgib Viks.

Traktoriga saab ette valmistada suusaradu ka enne lume tulekut, läbi viia terviseradade hooldustöid suveperioodil ning luua mugavamaid parkimistingimusi keskuse külastajatele talvistes oludes. Rajatraktor läks Tartumaa Tervisepordikeskusele maksma veidi üle 20 000 euro, raha saadi PRIA Leader programmist.

Allikas: SA Tartumaa Tervisespordikeskus