Tallinnas toimub rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica eelfestival

26. jaanuaril toimub Tallinnas Nõmme kultuurikeskuses Baltica eelfestival, mis toob kokku üle 300 pärimuskultuurikandja Tallinnast, Harjumaalt ja kaugemaltki.
Tallinna eelfestival kannab pealkirja ”Paavlipäeva pidu pealinnas”. Korraldaja ja peo perenaise Sandra Suurkase sõnul on oodata kogu päeva kestvat pidu, kus saab näha nii eesti, seto kui ka Eestis tegutsevate vähemusrahvuste pärimust. Eelfestivalil osalevad lisaks eesti rühmadele ja pillimeestele ka tšuvaši, mordva, vene ja ukraina folklooriseltsid. Paavlipäeva pidu pealinnas tõotab tulla üks mõnus päev täis omakandi ja kaugemate nurkade folkloori, uusi tutvusi, värskeid ideid ja toredaid äratundmisi. Samuti võib ühisele lauale midagi maitsvat kaasa võtta.

Baltica festival toimub 3-7. juulini Tartus, Sangastes, Iisakus ja Tallinnas ja kannab tunnuslauset “Igal linnul oma laul”. Selle, kordamööda Eestis, Lätis ja Leedus toimuva festivali eesmärk on väärtustada oma rahva ehedat ajaloolist rahvapärimust kohalikul ja rahvusvahelisel tasandil ning hoida paikkondlike traditsioonide eripära. Baltica folkloorifestival on pikkade traditsioonidega pärimuspidu, mis pakub sisukat programmi ning toob kokku pärimuskultuurikandjaid mitmelt maalt. Eestis toimuvale Balticale on sel aastal oodata külalisi Indiast, Jordaaniast, Keeniast, Venemaalt, Sloveeniast, Lätist ja Leedust. Festivali kunstiline juht on Ingrid Rüütel.
Paavlipäeva pidu pealinnas toimub Nõmme Kultuurikeskuses 26. jaanuaril algusega kell 13.30.
Eelfestivalide toimumisajad ja kohad:
20. jaanuar – Haljala
26. jaanuar – Tallinn
9. veebruar – Pärnu
15. veebruar – Võru
16. veebruar – Tartu
7. märts – Valjala
Kairi Leivo

Share via
Copy link
Powered by Social Snap