CORELLI MUSIC – jõulumuusika festivalil kuuleb inglihäälseid kontratenoreid

Agentuur Corelli Music lõpetab juba kolmanda aasta jõulumuusika festivaliga „Kirikupühad Maarjamaal“. 1.–29. detsembril ehk 1. advendist pea aasta lõpuni kõlavad kaunid kontserdid kirikutes, mõisates ja muusikasalongides. Vastukaaluks tänapäeva jõuluaja poodlemistuhinale tuletab Corelli Music oma jõulumuusika festivaliga meelde jõuluaja vaimset ja eetilist tähendust.
Tänavuse festivali kavas on eriline rõhuasetus kontratenoritel, barokiaja kõige kaunimad muusikateosed on loodud just seda tänapäeval haruldast hääleliiki silmas pidades.
Põnevad sündmused ootavad ees müstilistest arvudest koosneval kuupäeval 12.12.12 Toompea muusikasalongis ning 15. detsembril Vihula mõisas. Barokkansambel Corelli Consort on oma kontserdile „Müstilised jõulud“ vaatamata maailmalõpu ennustustele abiks kutsunud muusikute järelkasvu, Eesti kõige pisemad klavessiinikunstnikud ehk päkapikk-virtuoosid Vanalinna Hariduskolleegiumi muusikakoolist (õpetaja Ene Nael). Kavas on Telemanni, Corelli, Bachi jt barokkheliloojate muusika ning samuti meeleolukad lastepalad.
Corelli Music laiendas 2010. aastal oma suure populaarsuse omandanud kontserdisarja „Kirikupühad Maarjamaal“ jõulumuusika festivaliks, millega lõpetatakse juba kolmas aasta. Kaasaja muusikud vahendavad ajastutruult renessansi ja barokiaja meistrite loomingut, tuues tänapäeva inimesteni endiste aegade värvi ja jõulumeeleolu. Festival pakub lisaks tipptasemel muusikalistele elamustele ka esteetilisi ja ajaloolisi lisaväärtusi, kontsertidel esinevad nii professionaalsed muusikud kui ka oma muusikuteed alustavad noored interpreedid.
Kaunid kontserdid kogu jõuluootuse kuu jooksul, 1. advendist kuni aasta lõpuni kirikutes, mõisates ja muusikasalongides. Põnevad sündmused ka müstilistest arvudest koosneval kuupäeval 12.12.12.
MÜSTILISED JÕULUD
12. detsember 2012 kell 19 Teaduste Akadeemia saal, sarjas “Toompea muusikasalong”
15. detsember 2012 kell 18 Vihula mõis, Lääne-Virumaa, sarjas „Mõisaromantika“
KAVA: „Barokiaja jõulud“ (Telemann, Corelli, Bach jt ning toredad lastepalad)
ESINEJAD: barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel ja kõige pisemad klavessiinikunstnikud VHK muusikakoolist (õpetaja Ene Nael)
KIRIKUKONTSERDID
28. detsember ja 29. detsember 2012 Tallinna Jaani ja Kaarli kirikutes
KAVA: „Jõuluingel“ (kaunimad kantaadid ja aariad kontratenorile: Bach, Buxtehude, Händel jt)
ESINEJAD: Teppo Johannes Lampela (kontratenor, Soome),

Corelli Barokkorkester ajastu pillidel, dirigent Martin Sildos

Share via
Copy link
Powered by Social Snap