Esimene Parkour Jam Viljandis

Täna kell 12 avati Viljandis Valuoja orus tänavaparkuuri väljak ja laupäeval kell 11 algab samas kohas  esimene Baltikumi ja Soome ühine Parkour Jam. Tänasel avamisel osalesid Viljandi linnapea Loit Kivistik, abilinnapead Rein Triisa ja Ardo Agasild, kohalikku päritolu riigikokku valitud Kalle Jents ja Peep Aru. Samuti  Soome Parkour Akademia juhtparkuurija Jaakko Junttila. Lisaks ametlikule osale õnnistavad värske väljaku sisse Eesti ja Soome parkuurijad. Laupäevasel Parkour Jamil saab aga vaadata Soome, Läti ja Eesti tippparkuurijate etteasteid ja osaleda nende korraldatud õpitoas.

Väljaku rajanud Fixman Eesti juhi Priit Aigro sõnul saabub avamise kõrghetk just laupäevasel Parkour Jamil: „Esmakordselt saab Eestis näha sellises mahus ja tasemega parkuurijaid,“ võttis Aigro sündmuse lühidalt kokku. Parkour Jam on sportlik ühistegevus, mida võiks klassikalises spordimaailmas võrrelda võistlustega. Vahe seisneb selles, et parkuurijad ei sea üksteist karmi pingeritta, vaid näitavad oskusi, jagavad kogemusi ning korraldavad huvilistele parkuuri õpitoa. Põnevast ja vaatemängulisest Viljandi Parkour Jamist võtavad osa Soome, Läti ja Eesti tippparkuurijad. Viljandi Parkour Jam toimub Soome Parkour Akademia eestvedamisel ja egiidi all.