Neitsijärve Loovusait kutsub lõkkeloengule

Lõkkeloeng toimub sõltuvalt ilmast kas püstkojas või aidas. Foto: Neitsijärve Loovusait
Sel reedel, 17. augustil kell 18.00 korraldab Põlvamaal tegutsev Neitsijärve Loovusait ökofestivali raames lõkkeloengu teemal “Kasvumajandus”. Teemat on avama kutsutud kaks inimest, kes teevad seda oma kogemusest ja oma vaatenurgast: koolitaja ja turundaja Anu-Mall Naarits ning loodusturismiettevõtja Aivar Ruukel.

Inimeste elutempo on kasvanud, hobide, laste ja pere jaoks jääb vähem aega kui sooviksime, juured on kadumas, pidevalt on kiire. Ühiskonna surve meie käitumisele on kasvanud, meie enesehinnang sõltub teiste hinnangust meile. Inimesed ei julge olla erinevad, elada oma vajaduste järgi ega võtta kaalutletud riske, sest sellised tegevused võivad vastuollu minna valitsevate arusaamistega edukusest.

Käesoleva aasta Põlvamaa Ökofestivali raames toimuva lõkkeloengu eesmärk on algatada osalejate seas arutelu kas “rohkem on parem” elukorraldus on mõistlik.

Mõned näidisküsimused, mis võivad arutluse alla tulla:
– Kas pidev tarbimine on vajalik ja arukas?
– Kas rohkem tarbimine on majanduskasvu alus või ressursside raiskamine?
– Kas uuem ja/või suurem tarbeese on parem?
– Kas sellele üldse on alternatiive?
– Mis on tegelikult heaolu ja mida me vajame?
– Mida need tähendaks meie elukorraldusele?

Eesmärk ei ole nende vaatenurkade vastandamine, pigem peaksid need üksteist täiendama ja tundma õppima, leidma võib olla ühised punktid. Aga võib olla mitte.

Mis on Lõkkeloengud? Need on vestlusõhtud, mille raames kutsume kaks erineva valdkonna asjatundjat kuulajatage jagama oma teadmisi, kogemusi või mõtteid ühel eelneval kokkulepitud teemal. Ürituse kestvus: 3-4 tundi, toimumiskoht sõltuvalt ilmast püstkoda või ait.

Seni on toimunud kaks loengut:
– Mikk Tamme “Kiirustamisest, aeglustamisest, teadlikkusest ja eesmärkidest elus.”
– Mikk Sarv “Looduse märkamine, loodus kui rahuliku elu inspiratsiooniallikas.”

Vaata asukohta siit), registreerumine vajalik. Osalemine maksab 6€, see tuleb tasuda pärast registreerumist ja korraldajalt vastava kinnituse saamist SA Põlvamaa Arenduskeskus a/a 10220032149013, tasumisel lisada osaleja nimi ja märgusõna “lõkkeloeng”.

Allikas: Neitsijärve Loovusait