SEB 6. Tartu Rulluisumaratoni kaksikvõit läks Poola

Foto: Karli Saul

Täna, 12. augustil toimus SEB 6. Tartu Rulluisumaraton, mille 48 kilomeetri pikkune distants sõideti Jõgevalt Tartusse. Finišiheitluses jäid peale Poola rulluisutajad – esikoha võitis Chojnacki Bartosz, teine koht läks Baran Wojciech’ile ning kolmanda koha saavutas Tartu Inline Team liige Vahur Valvas. Parima naisena jõudis esimesena finišisse ka eelmisel aastal esikoha saavutanud ukrainlanna Anna Pletenetska.

Finišiheitluses peale jäänud Chojnacki Bartoszile oli see esimene SEB Tartu Rulluisumaratoni võit ning ta on tulemusega väga rahul: „Eelmisel aastal olin seitsmes ja seekord parim! Võistlus oli tegelikult raskem, kui ma arvasin – viimased 5 km olid eriti rasked, kuid ma tahtsin seda võitu,“ sõnas Bartosz. „Kutsun kõiki teisi samuti üles tulema Tartusse rulluisutama, sest võistlus ning võistlusrada on väga põnevad.“

Tänase päeva parim eestlane, kolmanda koha omanik Vahur Valvas sõnas, et tänane plaan oli viilimistaktika: „Polnud väga neid, kes oleksid tööd tahtnud teha ja nii sain jõudu säästa. Eelkõige oli plaan tõusudel ellu jääda,“ lisas Valvas. Tänase päeva parim naine Anna Pletenetska on samuti võiduga väga rahul: „Sõit oli väga raske ja pidin endast palju andma. Finišisse jõudes olin endast kõik andnud! Olen rahul!“

Indrek Tobreluts Albe Team/Bont meeskonnast, tänase päeva seitsmes mees rääkis, et tegelikult oli plaan meeskonnale võit tuua. Tobreluts tegi viimastel kilomeetritel grupi ees tõsist tööd, et gruppi väiksemaks lõhkuda:„Suur grupp püsis väga kaua koos ja ei saanud kuidagi eest ära. Teadsime, et asi läheb lõpusirge peale ja üritasin teha nii, et võit läheks Kerdile. Poolakad aga olid jalga hoidnud ning tegid terava finiši.“ Uue raja kohta sõnas Tobreluts, et rada oli väga huvitav ning mitmekesine.

SEB 6. Tartu Rulluisumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu sõnul läks päev hästi. „Seekordne rulluisumaraton on Klubi Tartu Maratonile olnud sellel aastal viimaste aastate keerukamaid üritusi, kuna oli niivõrd teistmoodi. Loodame, et ka rahvasportlased on uue rajaga rahul ja et see pakkus neile põnevaid elamusi,“ sõnas Karu. Küsimusele, kas edaspidi on veel muudatusi plaanis, vastas Karu, et üllatusi kahtlemata jagub ka veel edaspidi.

11. augusti seisuga oli üritusele registreeritud kokku 1279 rulluisutajat, 818 pikale ja 461 lühemale distantsile. 

Lisainfo: www.tartumaraton.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap