Taarapõllu on parim alternatiivtalu

Nädalavahetusel Jänedal toimunud Eesti talupäevadel tunnistati Võrumaa Taarapõllu talu parimaks alternatiivtaluks vabariigis. Tootmistalude arvestuses tuli kolmandaks Peede talu Võrumaalt.
Tiitli „Eesti parim talu 2012” pälvis Arvo Veidenbergi Paljumäe talu Viljandimaalt. Pajumäe talu tunnistati parimaks tootmistaluks, Taarapõllu sai parima alternatiivtalu tiitli.

„Neid, kes südamega tööd teevad, on meil palju,” iseloomustas Võrumaa talupidajate tublidust kogu Eesti arvestuses Võrumaa taluliidu tegevjuht Marika Parv. Tema sõnul pole kaks aastat Võrumaale aasta parima talu tiitlit tulnud, aga alternatiivtalu auhind on samuti väga hea saavutus. Möödunud aastal tunnistati Eesti parimaks alternatiivtaluks Jaaniraotu talu Lasva vallast Võrumaalt, 2010. aastal sai aga Sõmerpalu valla Väikemetsa talu Eesti parima talu ja parima noortaluniku tiitli. 2009. aastal tunnistati Antsla valla Ivaski talu aasta parimaks taluks ja parimaks tootmistaluks.